A Sonic Symphony, egy élő „Sonic the Hedgehog” zenei show, januárban érkezik Seattle-be

A Sonic the Hedgehog rajongói 2024-ben lendületes kezdettel találkoznak, ugyanis a Sonic Symphony január 4-én és 5-én egy teljes rockzenekar és szimfonikus zenekar élő előadásával kedveskedik a rajongóknak, számos Sonic the Hedgehog játék kedvenc zenéjéből.

A Sonic Symphony élő show-ja 2021 szeptemberében indult el egy londoni koncerttel, és azóta játszottak Párizsban, Los Angelesben, Sao Pauloban, Bostonban és Chicagóban, további előadásokkal San Antonióban és Atlantában. Az év újrakezdése a Sonic Symphony számára Seattle-ben történik, és egy másik csendes-óceáni térségi előadás tervezve van március 29-én Portland Schnitzer Auditoriumon.

A Sonic the Hedgehog franchise 2021-ben ünnepelte 30. évfordulóját, és a játékok zenei része jelentős szerepet játszott a franchise sikerében. A Sonic Symphony koncertek hangsúlyozzák a játékok ikonikus zenéjét, amely a rock, funk és rap stílusokat ötvözi, beleértve a vokális számokat is.

A Sonic Symphony show mögötti történet egy impromptu eseményről származik a San Diego Comic Conon. Shota Nakama, a turné producer és egyik gitárosa, azt mondta:

“A Sega rendelkezett egy helyiséggel a SDCC-n, és valami zenei témájúval akartak foglalkozni. 2016 óta dolgoztam a Segával egy közös barátunkon keresztül, aki most már a fő brandmenedzserük, így hozzám fordultak.”

nyilatkozta Shota Nakama, a turné producere és egyik turné gitárosa

Az impromptu előadás során, amikor Nakama zenekara zenét játszott a Sonic sorozatból a konvenció résztvevőinek, létrejött egy különleges online koncert a Sonic számára, ami aztán a Sonic Symphony turné alapjául szolgált. Nakama elmondta:

“Az volt a fordulópont. Az a COVID időszak volt, így mindent távolról kellett szerveznünk, és ez online robbant be.”

mondta Nakama

Nakama a bostoni soundtrec nevű zenei és produkciós vállalat igazgatója is, amely a Sonic Symphony turné egyik szervezője. A cikk kiemelte, hogy Nakama japán származású, de zenészként Washington államban nevelkedett, és a Sonic Symphony turné Seattle-i állomása egyfajta hazatérés számára.