Már nem emlékszik az Éjszakai merülés sztárja, hogy egyszer zombi is volt

Rejtélyes rém lappang egy családi ház úszómedencéjében az Éjszakai merülés című filmben, amelyet az ijesztgetős mozik két nagymestere, Jason Blum és James Wan jegyez producerként. A női főszereplő az Oscar-jelölt Kerry Condon (A sziget szellemei), aki nem először találkozik a műfajjal – bár, mint kiderült, nem emlékszik különösebben az előzményekre. Pedig a kultikus The Walking Dead című tévésorozatban játszott egy fontos karaktert, Carlát, aki önként zombivá változik, hogy élőhalott férjével lehessen. Amikor a ScreenRant azt kérdezte az ír színésznőtől, a tíz évvel ezelőtti zombis tapasztalat segített-e abban, hogy beleélje magát az új film dermesztő hangulatába, Condon meglepő választ adott.

– Az a helyzet, hogy elfelejtettem. Mármint nem azt, hogy szerepeltem a The Walking Deadben, hanem hogy horror volt. A karakterem nem horrorként élte meg a valóságot, hanem természetesnek tartotta, úgyhogy én sem úgy raktároztam el magamban a dolgot, hogy egy horrorban szerepeltem. Egyébként nem egyszer előfordul, hogy teljesen elfelejtem, hogy hol és mit játszottam, mert ahogy vége van egy munkának, gyorsan elengedem, hogy zökkenőmentesen jöhessen a következő. Ez valamilyen színészi önvédelmi mechanizmus lehet: ösztönösen nem engedem, hogy egy-egy szerep tartósan rámtelepedjen, mert akkor nem jutna hely a többinek.

Az Éjszakai merülés férfi hőse egy volt baseballsztár, Ray, aki betegsége miatt kénytelen visszavonulni az élsporttól, de titokban azt reméli, van még visszaút számára a csúcsra. Úgy véli, ebben segíthet új házuk úszómedencéje mint rehabilitációs eszköz, mert a hűs habokban újra formába tudja hozni magát. Rayt Wyatt Russell alakítja – Kurt Russell fia –, aki maga is profi sportoló volt, ám egy sérülés miatt le kellett vonulnia a pályáról, akárcsak filmbeli karakterének. Ez a tapasztalat kapóra jött a forgatáson. – Nem a visszavonult sportoló karaktere fogott meg leginkább, sokkal inkább az, milyen feszes a történet, ezzel engem mindig le lehet venni a lábamról – mondta Russell a ScreenRantnek. – De azért jól jött, hogy tudom, milyen érzés nagyralátó terveket dédelgetni, aztán jön a koppanás. Néhány helyen bele is nyúltam a forgatókönyvbe: szóltam, hogy ez itt nem hiteles, mert lélektanilag nem így működik a dolog. Senki nem sértődött meg, sőt örültek, hogy konyítok a témához.

(Night Swim – hazai bemutató: 2024. január 11.)