Még az idén valóság lehet a Ready Player One metaverzuma

Az új metaverzumos stúdió, a Readyverse Studios, közösen a Warner Bros.-al, a Ready Player One film jogait birtokló stúdióval, egy ambiciózus projektet indít el még ebben az évben. A kezdeményezés azon alapszik, hogy életre keltsék a filmben bemutatott digitális univerzumot, és a Variety beszámolója szerint a tervek között szerepel a film mintájára készült metaverzum létrehozása.

A Readyverse Studios három kulcsszereplője – a Futureverse, egy mesterséges intelligenciát és metaverzumot fejlesztő vállalkozás, Ernest Clye, a Ready Player One könyvének szerzője, és Dan Farah, a film producerje – egyesítik erőiket a projekt megvalósításához. A célcsoportban a hollywoodi stúdiók, különböző márkák és tehetségek találhatók, akik számára a Ready Player One alapján kialakított metaverzum új bevételi forrásokat kínálhat.

“A Readyverse a nyílt metaverzum alapelveit, vagyis a bizonyítható digitális tulajdonjogot, a közösségi tulajdonú infrastruktúrát, a decentralizációt, valamint a biztonságot és az interoperabilitást fogja képviselni”

– nyilatkozta a Futureverse.

Bár a Readyverse részletei még homályosak, az említett alapelvek arra utalnak, hogy az NFT (Non-Fungible Token) technológiára is számíthatunk a projektben. Az NFT-k a blokklánc alapú digitális eszközök, amelyek lehetővé teszik a digitális tulajdonjogok egyedi azonosítását és kereskedelmét. A metaverzumok és az NFT-k közötti kapcsolat a digitális tartalmak tulajdonjogának biztonságos és átlátható kezelését célozza meg.

A metaverzumokkal kapcsolatos projektek iránti érdeklődés tavaly megingott, de a Readyverse Studios ígérete, hogy a szolgáltatás új lehetőségeket nyújt majd a hollywoodi stúdiók és márkák számára, arra utal, hogy ez az iparág továbbra is keresi a stabil alapot és a kreatív lehetőségeket.

Az üzemeltetők szándéka, hogy a projekt segítségével élénkítse a metaverzumok iránti érdeklődést, és egy nyitottabb, decentralizált digitális tér lehetőségeit kínálja mind az alkotóknak, mind a felhasználóknak. A változó világban, ahol a digitális és valóságos élet egyre inkább fonódik össze, a Ready Player One ihlette metaverzum ígéretes lehetőséget hozhat létre azok számára, akik kíváncsiak a digitális határok feszegetésére és a kreatív kibontakozásra.