Még mindig hatalmasat kaszál a Nintendo az idei évi sikerein

A Nintendo a története során többször is megreformálta a videojáték ipart és döntötte meg az eladási rekordokat.

A ’90-es évek elején a Super Mario Bros 3 hosszú évig a Guinness Rekordok könyvében volt, mint a legsikeresebb játék, de a 2006 után a Wii és Nintendo DS eladásai is minden várakozást felülmúltak. Bár voltak hullámvölgyek a cég életében, de úgy tűnik, hogy a 2023-as év ismét a hatalmas sikerekről lesz emlékezetes a Nintendo történetében.

A tavasszal mozikban vetített The Super Mario Bros Movie több mint 1 milliárd dollár bevételt hozott a cégnek, de a májusban megjelent The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is nagy siker lett a Nintendo rajongók körében, ahogy a most október 20-án megjelent Super Mario Bros Wonder, Európában a legjobban fogyó Mario játék lett.

A Nintendo közzétette a 2023. évi harmadik negyedéves pénzügyi és eladási adatait, mely arról tanúskodik, hogy az elmúlt két negyedév eladási a legjobbak a Nintendo Switch 2017-es megjelenése óta. A cég akkora sikereket tudhat magáénak, hogy megemelte az egész éves profit-előrejelzését. Korábban 450 milliárd jenre becsülte az éves nyereségét, ezt most 500 milliárd jenre, vagyis 3,1 milliárd euróra emelték.

A Super Mario Bros Movie sikerének hatására látványosan megnőtt a kereslet a Mario játékok iránt. Az immár 6 éve megjelent Mario Kart 8 Deluxe-ból csak az elmúlt negyedévben 3,1 millió példány kelt el világszerte, így a játék összeladása immár 57 milliónál jár, de a fentebb említett The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom eladásai is célegyenesben van a 20 millió felé. Az előző The Legend of Zelda játékból, a Breath of the Wild-ból is már 31 millió talált gazdára.

Még csak most jön a karácsonyi időszak! A Nintendo Switch-ből eddig 6,8 millió példányt adtak el ebben a pénzügyi évben (A Nintendónál április 1 és március 31 közötti időszak számít egy pénzügyi évnek), egész évre pedig összesen 15 millió eladott konzollal számolnak. A hibrid konzolból eddig összesen 132,5 millió példányt adtak el. Ezzel nemcsak hogy a második legsikeresebb Nintendo konzol (a Nintendo DS áll előtte 154 milliós eladással), de jó úton halad affelé, hogy minden idők legsikeresebb konzolja legyen, megelőzve a Sony PlayStation 2-t.

Habár az eladások nem indokolják, de a Nintendo Switch technológiája már idejét múltnak tűnik, ezért egyre többen pletykálják, hogy készül a konzol utódja, de erről a cég még nem mondott semmit.

A teljes eladási adat a Nintendo weboldalán olvasható.

Forrás: nu.nl

Karasz Attila írása

2 thoughts on “Még mindig hatalmasat kaszál a Nintendo az idei évi sikerein

Comments are closed.