Megépítették a működő Pokédexet, ami még a plüss pokémonokat is felismeri

Az ’90-es években minden Pokémon-rajongó álmodozott arról, hogy saját Pokédexszel rendelkezzen, amely nemcsak az ikonikus lényeket ismeri fel, hanem még hangosan is beazonosítja őket. Most végre valóra vált ez az álom, és mindez persze a ChatGPT-nek köszönhetően.

A világon elsőként az abe’s projects YouTube csatorna házigazdája valósította meg ezt a kreatív koncepciót. Az elmúlt 8 hónapban számos egyedi DIY projektet készített, de a legfrissebb alkotását, a működő Pokédexet talán mégsem lehet túlzás nélkül egyszerű kategóriába sorolni.

Az eszköz 3D nyomtatással készült, és egy rejtett kamerát tartalmaz, amely gombnyomásra képes felvenni egy képet. Ezután a ChatGPT-t kéri meg, hogy azonosítsa a képen látható pokémont. Az eredményt követően a Pokédex nemcsak megjeleníti a felismert lényt, hanem még hanggal is társítja hozzá, hűen a Pokémon animében megszokott stílushoz.

Bár ez a folyamat három mondatban egyszerűnek tűnhet, a valóságban egy rendkívül komplex projekt áll mögötte. A tervezéstől kezdve a programozásig és a hibaelhárításig számos kihívással kellett szembenézniük az alkotóknak. Az eredmény azonban lenyűgöző: a Pokédex nemcsak a szobrokat és figurákat ismeri fel, hanem még a plüssöket és képeket is.

Ez a projekt nemcsak a Pokémon-rajongók számára hozott létre valami különlegeset, hanem a technológia és a kreativitás egyesítésével inspirációt nyújt minden DIY és tech fanatikusnak egyaránt. A működő Pokédex bizonyítja, hogy a lehetőségek határtalanok, és az álmok valóra válhatnak, még akkor is, ha egy Pokémon képregény világában merülnek fel.