Két Cannes-i nyertessel zárul a13. Mozinet Filmnapok

Molly Manning Walker első, Hogyan szexeljünk című rendezésével a Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának fődíját nyerte el, teljesen megérdemelten. Itthon a 13. Mozinet Filmnapok zárófilmjeként, illetve később a mozikban is egy másik Cannes-i sikerrel együtt látható: Buda Flóra Anna legjobb rövidfilm Arany Pálma-díjával kitüntetett alkotásával, a 27-tel.

Klubok, bulik, alkoholmámor, és persze véget nem érő pasizás. A három legjobb barátnő, Tara, Skye és Em a gimi utáni nyáron egy görög tengerparti városban, a fiatalokkal teli Maliába veti bele magát az éjszakai életbe a Hogyan szexeljünk című filmben. A trió életük legjobb és legintenzívebb nyarában reménykedik, de nem mérik fel a döntéseik súlyát. A 76. Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának fődíját elnyerő film autentikusan mutatja be a fiatalok fesztelen, már-már szabályok nélküli életét, míg a csillogó felszín alatt a Z generáció érzelmi és szexuális kiszolgáltatottságának legmélyére ás.

Buda Flóra Anna animációs rövidfilmje, a 27 az elmúlt év egyik legnagyobb nemzetközi magyar filmsikere: Cannes-ban kategóriájában a fesztivál legfontosabb díját, az Arany Pálmát nyerte el, majd a világ legnagyobb presztizsű animációs fesztiválján, Annecy-ben is győzedelmeskedett. A 27 története tekintetében is méltó párja a Hogyan szexeljünk című filmnek. A 27 éves, önmagát kereső Alíz (hangja: Stork Natasa) még mindig a szüleivel él. A gyerekszoba négy fala fojtogatóan hat rá, ezért szélsőséges életmóddal kompenzál. Születésnapján, egy átmulatott éjszaka után ittasan kerékpározik haza, amikor balesetet szenved.

A filmek budapesti vetítése a 13. Mozinet Filmnapok keretében 2024. február 15-én, csütörtökön 19 órakor lesz a Puskin moziban. A vetítés után Veiszer Alinda ezúttal Cserháti-Herold Janka termékenységtudat-szakértővel, a hormonmentes.hu alapítójával, illetve Bereczki Enikő generáció kutató trénerrel beszélget. Jegyvásárlásra itt van lehetőség.

A 13. Mozinet Filmnapokon a nézők esetenként már hónapokkal az országos mozibemutató előtt láthattak havonta egy filmet a budapesti Puskin mellett a békéscsabai Centerben, a debreceni Apollóban, a győri Rómer Házban, a kecskeméti Otthon moziban, a miskolci Uránia-Béke moziban, a nyíregyházi Krúdyban, a pécsi Apollóban, a szegedi Belvárosiban, a székesfehérvári Barátságban, a szentendrei P’Art moziban, a székesfehérvári Barátságban, a szolnoki Tisza moziban, a szombathelyi Agorában és a veszprémi Fotonban. Az utolsó film részletes vetítései elérhetők a www.mozinetfilmnapok.hu oldalon.

One thought on “Két Cannes-i nyertessel zárul a13. Mozinet Filmnapok

Comments are closed.