Megfojtott virágok

Hollywood szentháromsága – Martin Scorsese, Robert De Niro és Leonardo DiCaprio – végre együtt dolgozott egy közös filmben, a Megfojtott virágokban.

A Megfojtott virágok Martin Scorsese filmje az amerikai indiánok 1920-as évekbeli oklahomai gyilkosságairól. A filmet a történet középpontjában álló osage nép még akkor is befogadta, ha az ábrázolt események traumatikusak számukra –írja a reuters.com.
“Ez a reprezentáció ünnepe, de egyben nagyon kiváltó, traumatikus dolog is” – mondta Gladstone, aki a montanai Blackfeet törzs tagja, a Reutersnek adott interjújában. “Amit folyamatosan hallottam, különösen az Osage nők részéről, hogy amikor együtt láthatták a filmet, és utána együtt beszélgethettek róla, azt éreztette velük, hogy a film létfontosságú, és nagyon örülnek, hogy a történet megjelent” – tette hozzá.
A Megfojtott virágok az Apple TV forgalmazásában október 20-án érkezett a mozikba.


A David Grann azonos című könyve alapján készült film elmeséli, hogyan ölték meg az Osage-okat azmegfojtott őket gazdaggá tevő olajjogok feletti ellenőrzésért. A film a Leonardo DiCaprio által alakított fehér férfi és a Gladstone által játszott osage felesége házasságát is vizsgálja. DiCaprio karaktere a Robert De Niro által alakított nagybátyja nyomására részt vesz a gyilkossági tervben, annak ellenére, hogy ő is szereti feleségét és gyermekeit.
A film részben “egy nagyon csavaros, de igaz szerelmi történetre” összpontosított – mondta DeCaprio. “Ezek a dolgok valóban megtörténtek” – tette hozzá.
Eredetileg azonban Scorsese a Megfojtott virágok című filmben az ügyön dolgozó FBI nyomozókra koncentrált. Bár az amerikai indiánok hollywoodi ábrázolása történelmileg hibás volt, DiCaprio szerint a film célja, hogy az igazságot mondja el. Scorsese arra törekedett, hogy az Osage-ok irányítsák a történetet a kamerán és azon kívül is.

https://youtu.be/S6VRb3Ck-Rw