Megnyílt Európa legszebb karácsonyi vására

Pénteken immár tizenharmadik alkalommal nyitotta meg kapuit az Advent Bazilika, melyet a korábbi években már háromszor is Európa legszebb karácsonyi várásának nyilvánítottak.

Nem véletlenül nyerte el ezt a rangos díjat a korábbi években, 2019-ben, 2021-ben és 2022-ben, hiszen amellett hogy a festői bazilika lábánál fekszik, megannyi kreatív megoldás teszi még különlegesebbé. Ilyen például a vásár közepén található tizenkét méteres karácsonyfa, melyet egy kisebb korcsolyapálya ölel körül. Emellett szelfipontal, multimédia-kiállítással és egyéb exkluzív ünnepi elemmel találkozhatunk, valamint zenei aláfestés gondoskodik a meghitt hangulatról.

Idén számos újdonsággal készültek a szervezők, különféle színes látványelemek, girlandok, fényfűzérek teszik méginkább vonzóvá az Advent Bazilikát. A kis házikók között sétálgatva megismerkedhetünk a hazai termelők, kézművesek portékáival, ezzel ízelítőt kapva a hungarikumokból. A felhozatal igen színes, az apró díszektől kezdve, a kürtőskalácson át minden megtalálható. A gasztronómiai különlegességeket felvonultató Kovács Lázár séf kapta meg idén a karácsonyi vásár nagykövete státuszt.

Az idei évben a vásárba látogatók lehetőséget kapnak a készpénzes fizetésre, továbbá fix áras ételeket fogyaszthatnak. A legnépszerűbb terméknek, a forralt bornak decijét is maximum 450 forintig emelhetik a kereskedők. A Szent István Bazilika előtt található vásár január 1-jéig látogatható.

Bolyki Panna írása