Miért nézz, s miért ne nézz pornót?

Sokan mondják azt a felnőttfilmekre, hogy a lusta ember előjátéka. S ha a mélyére nézünk, ennek lehet némi igazságalapja. Vannak helyzetek, mikor érezzük, hogy jó lenne közeledni a kedveshez, de valahogy mégsem jön meg igazán a hangulat. Bezavarhat esetleg a munkahelyi stressz, a kötelességek, azaz az állandóan zakatoló agy. Ilyenkor egyszerű bekapcsolni egy pornófilmet, mely megadhatja az alapot az éjszaka folytatásához. Olykor kell egy kis löket, amivel nincs gond, ha az ember a helyén tudja kezelni a dolgokat.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy amit ott látunk, nem lehet elvárás a partner felé. Ihletet, ötletet adhat, sőt némely jelenet segíthet önmagunk megismerésében is, amire már hallottam példát.
De valljuk be, az általános sajnos az, hogy még mindig kevesebb pozitívum származik e műfajból, mint negatív. Ritka az az alkotás, ahol a női nem nincs tárgyiasítva, s ahol nagyobb hangsúlyt fektetnek a természetességre. Azaz a jelenetek nem mesterkéltek, a színészek pedig nem csak próbálják eljátszani az élvezetet, hanem át is élik.

Azok a típusú filmek, ahol fel lehet fedezni némi természetes intimitást is, általában a female friendly kategóriába esnek. Több meghittség jellemzi ezt a típust, nincs görcsös ragaszkodás a testi tökéletességhez, mely sok emberben szorongást okozhat. Több hangsúly van fektetve az előjátékra, ami az átlag pornóban hiánycikk, s az előjáték, mint maga, nem akkor kezdődik, mikor hozzáérünk a másikhoz. Kezdődhet egy pajzán üzenettel, egy tekintettel, egy gesztussal, ami megfűszerezi a várakozást, s bizsergő izgatottság járja át a nap további részét.

S természetesen nem mindegy a cél, hogy miért is nézünk pornót. Ha abból szeretnénk ellesni a szexualitás fortélyait, sajnos keserédes élményben lesz részünk. A nők nagy része nem kedveli a személytelen, gyorsan reszelő, önmaga élvezetét előtérbe helyező szexgépet. Persze mindenre lehet ellenpélda, de azért nem ez az általános.

Mindenképp fontos észben tartani, hogy ez egy film, ami olykor köszönőviszonyban sincs a valósággal, szóval ne akarjuk másolni. Hisz egy Fast and Furious film után sem driftelünk az Andrássyn.

Ti milyen filmeket kedveltek? Melyek azok, amit a párotokkal is szívesen néztek, vagy milyen lenne az az alkotás, melyet megnéznétek?