Nappal is Kolorádó

Bejelentette az első művészeti és közösségi programjait a 2024-es Kolorádó Fesztivál.

Kolorádó weboldalán már most több, mint 30 NEMZENE program böngészhető. A fesztivál kiemelkedő abban, hogy megmutassa, a fesztiválozás több, mint éjszakai bulizás, lehetőség új dolgok felfedezésére, offline kapcsolatok építésére és a közösségben levés jótékony hatásainak megtapasztalására. A nagykovácsi cserkészparkban a nappalok is népszerűek, közel 100 programot pörgetnek max kapacitáson.

A szervezők nagy gondot fordítanak a NEMZENE programok kommunikációjára is, a weboldalon műfaj szerint lehet szűrni a kategóriákra és olvasgatni az első csokor program bemutatását. Hogy mire lehet számítani?

Előadás: Hodworks és Artmenők közös előadás: az Idol, amely a fogyatékkal élők világára irányítja a figyelmet, úgy, hogy közben felold minden külső és belső gátat. Témájában nem kevésbé komoly Az Életem Értelme, de igazi keserédes humor lengi körül, mint a Hétpróbás Társulat minden darabját. 

Beszélgetés:  Az áltudományok és összeesküvés-elméletek működési módját Krekó Péter és Falyuna Nóra boncolgatják a Merengő moderálásában. Az Erdei Iskolában téma lesz: a szex és drogedukáció, a jogaink necces helyzetekben és kisebbségek megismerése. A Háttér Társaság, a Psyhelp, a TASZ és az Élő Könyvtár aktivistái már biztos feltűnnek tanár szerepben. A Képző.Art Elidéző Kertjében lehet átfilozofálni a délutánt.

Alkotás: Ének órán közös zenélés az Offcourse csapat kütyüinek segítségével, a Napköziben pedig ruha tuningoló lehetőségek lesznek. Aki pedig valami természetközelit alkotna, a Vadvirág Teaházban készíthet fa- és gyógynövény alapú tárgyakat.

Mozgás: A craftolás után a legnépszerűbb mindig a közös izzadás, legyen szó különböző mozgásművészetek elsajátításáról vagy a sátorban elgémberedett tagok nyújtásáról, akár a Kolókoreó és voguing elemeinek gyakorlásáról, vagy Röpirádó rangadókról: a Kolorádósok nappal is fáradhatatlanok. 

Mindfulness: De ne felejtsünk a négy nap fesztiválozás hevében sem befelé figyelni és megpihenni, ebben pedig a meditációk és hangfürdők lesznek segítségünkre.

Játék: Lesz Számháború az Amigossal, képzőművész kreálta erdei videójáték: a Brek, és persze Játszóház a legjobb társasokkal. 

És ne feledjétek, ez még korántsem minden, sőt, csak a kezdet, a fesztivál nyitott pályázatot is hirdetett további programok bevonására, és az előző évek felhozatalához hasonlóan, még legalább kétszer ennyi művészeti, kreatív, mozgós és játékok, vagy éppen társadalmilag fontos programra számíthatunk Kolorádó négy napja alatt.

Böngésszétek a webet, ahol mindent külön bemutatnak és ahova további programok érkeznek hamarosan.