Direct One: Ha új év akkor új izgalmak és képernyő elé szegező tartalmak

Az ünnepeket követően sem fogyott ki a Direct One a meglepetésekből.

A horror és a vígjátékok kedvelői lebilincselő új sorozatokkal, a magyar filmrajongók klasszikus filmekkel találkozhatnak, de olyan népszerű tartalmakat is nézhetünk a Direct Now appban, mint a Django vagy A brigád epizódjai. Az appban már elérhető a Love Nature videótár számos, a természet és az állatvilág titkait bemutató műsorral, de látható a Bolygónk, a Föld 3 teljes évada is David Attenborough narrálásával, így a műsorszolgáltatónál mindenki megtalálhatja a kedvenc tartalmát.

Borzongató történet a dzsungelből

Igazi különlegességgel indítja az évet a Direct One, ugyanis az applikációban már elérhető a hat régi barát újratalálkozásáról szóló Zokogó erdő című burmai horrorsorozat, amelynek szereplői hátizsákos kirándulásra indulnak egy erdőben. Csakhogy tudtukon kívül a dzsungel egy tiltott területére tévednek, és a meghitt, önfeledt túrát furcsa és megmagyarázhatatlan események sora kezdi beárnyékolni. Kezdetét veszi a túlélésért folytatott ádáz küzdelem, amelynek fordulatai garantáltan a képernyő elé szegezik a nézőt. A tét ugyanis az hogy a főszereplők élve vagy holtan kerülnek-e ki az elátkozottnak tűnő erdőből.

Nosztalgikus esték valódi klasszikusokkal

A magyar filmtörténet hosszú és gazdag múltra tekint vissza, ráadásul számos klasszikus ma is kiváló szórakozást nyújt, amelyek a Direct One nézői számára biztosan nem kerülnek a feledés homályába.

Januárban hétköznap esténként a Direct One csatornán, a premiert követően pedig a Direct Now videótárában is láthatók lesznek olyan művek, mint a Ferrari Violetta és Zenthe Ferenc főszereplésével készült, 1955-ben bemutatott 2×2 néha 5, amelyben két nagyon különböző ember, egy matektanár és egy pilóta találkozik. Románcukat fülbemászó dalok, szerethető mellékfigurák és látványos légi felvételek kísérik.

Ahol a foci nemzeti sorskérdés, ott bármi megtörténhet – mondja az 1957-ben bemutatott A csodacsatár című vígjáték. A szórakoztató köntösbe csomagolt rendszerkritika az Aranycsapat sikerei idején tomboló futballmánia és a diktatúra elé tart görbe tükröt, a főbb szerepekben pedig Mányai Lajos, Feleki Kamill és Sinkovits Imre alakítását láthatjuk.

A Kádár-rendszer sokáig betiltott szatírája az 1971-es A sípoló macskakő, amelyben a vidéki építőtáborba érkező fiatal fiúk szembesülnek azzal, hogy nincs munka a földeken, a felügyelők pedig hiába akarják fenntartani a dolgos hétköznapok látszatát, a tábor rendje egyre inkább felbomlik. A film egy hétköznapi helyzetet mutat be, ám egy nagyobb volumenű, összetettebb jelenségről mond éles kritikát.

Károlyi Mihályné, született Andrássy Katinka életének egy szakaszát mutatja be az 1984-es A vörös grófnő, amelyben a Básti Juli által alakított arisztokrata lány fejlődését ismerhetjük meg, aki férje hatására a monarchiát támogatta, viszont az évszázad viharai során megismerte a demokráciát, a fasizmust és a kommunizmust, amik erősen befolyásolták világnézetét.

Forró nyomozások a leghidegebb napokra

A nappalok ugyan már egyre hosszabbak, igazi jó időre egyelőre nem számíthatunk. Bár a túrabakancsok és a rövidnadrágok sokaknál talán még a szekrényben pihennek, unatkozni így sem fogunk, hiszen a Direct One sokszínű tartalmakkal garantálja a szórakozást.

Az év elején a csatornán és a Direct Now alkalmazásban is megtekinthető lesz egyebek mellett a Lebegés című film, amelynek főszereplőjét, a korábban emberölésért elítélt Jordant (Billy Bob Thornton) szabadulása után lelkiismerete abba a városba viszi, ahol a bűntényt elkövette. Evans lelkésztől (Morgan Freeman) munkát és szállást kap, az idő múlásával pedig rá kell jönnie, hogy bár másoknak tud segíteni abban, hogy higgyenek a jövőben, a saját múltját nem tudja eltörölni.

Meghökkentő állást kap Amerikában a januári repertoárban szintén elérhető A guru című vígjáték főhőse, aki azért utazik az Egyesült Államokba, hogy ott valódi filmsztár válhasson belőle. Az egyik meghallgatáson egy felnőttfilmes színésznővel találkozik, akinek a segítségével az Indiából származó férfi olyan vállalkozásba csöppen, amiről nem is álmodott: New York első szexgurujaként próbálja ki magát.

A múlt eseményei kísértik a Simpatico című amerikai filmdráma főszereplőit, a díjnyertes lovakat tenyésztő házaspárt, Lyle-t és Rosie-t, akiknek tökéletes életét megtöri egykori barátjuk, a lecsúszott magándetektív Vinnie, aki egy múltban történt lóverseny-csalás leleplezésével fenyegeti őket. De vajon kiderül az igazság? A történet végkimenetelét a Direct Now appban megismerhetjük.

Sötét titkokra derül fény A dolgok állása című thrillerben, amelyben egy veterán újságíró (Russell Crowe) összeáll egy fiatal riporterrel (Rachel McAdams), hogy egy befolyásos politikushoz (Ben Affleck) kötődő nő gyanús halála után nyomozzanak. Az ügy alapjaiban rengetheti meg az országot, miközben a két újságíró élete is veszélybe kerül. Fantasztikus szereposztás, izgalmas történet – nem érdemes kihagyni januárban!

One thought on “Direct One: Ha új év akkor új izgalmak és képernyő elé szegező tartalmak

Comments are closed.