Nejlon Piroska karácsonyi díszbe öltözik – adventi nosztalgiajáratok a Volánbusszal

Az ország egyik legöregebb üzemképes autóbuszának fedélzetén, az idén 70 esztendős Ikarus 30-as „Nejlon Piroskán” hangolódhatnak a karácsonyra a retró járművek szerelmesei az adventi időszakban. Az ünnepi díszbe öltöztetett jármű 2023. december 2. és 23. között a budapesti Népliget autóbusz-állomás 1-es kocsiállásán tekinthető meg, és több alkalommal budapesti városnézésre, valamint Aeropark-látogatásra indul az érdeklődőkkel.

Az értékmentési program keretében teljesen felújított, 70 éves Ikarus 30-as autóbuszt 2023 áprilisában mutatta be a Volánbusz a hatvani retrónapon. Az ikonikus jármű azóta számtalan rendezvényen és nosztalgiajárattal örvendeztette meg a nagyközönséget, idén adventkor pedig ünnepi járatként vár kicsiket és nagyokat egyaránt.

„Nejlon Piroska” 2023. december 2-án, 9-én, 16-án és 23-án 14 órakor indul a fővárosi Népliget autóbusz-állomásról a ferihegyi Aeropark repülőmúzeumba, ahol utasai forró csokoládét kortyolgatva élvezhetik a tárlatvezetést a Malév egykori nagyvasai között. Az autóbusz 17 órára érkezik vissza a Népligetbe, majd 18 órakor egyórás esti városnézésre indulhatnak vele az érdeklődők a Népliget–Üllői út–Nagykörút–Andrássy út–Hősök tere–Dózsa György út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út–Stadion–Népliget útvonalon.

December 6-án, Mikulás napján 18 órakor kezdődő városnéző program várja a retró járművek és az adventi hangulat kedvelőit. Az Aeropark-látogatással egybekötött utazás teljes ára 6000 forint, míg a városnézés 2500 forintba kerül. A legkisebbeknek minden úton mikuláscsomaggal kedveskedik a Volánbusz.

Fontos tudni: a nosztalgiajárművön fűtés nincs, meleg öltözet ajánlott!

„Nejlon Piroska” december 2. és 23. között a népligeti 1-es kocsiálláson hoz ünnepi hangulatot a Volánbusz állomására, ahol – a fenti programok előtt és után – bárki megtekintheti.