Nem keveset vár új filmjétől az Argylle: A szuperkém rendezője

Matthew Vaughn rendező nagy sikerű franchise-t akar felépíteni Argylle: A szuperkém figurája köré, hogy ezzel megtörjön egy 13 éve tartó átkot. A rendező az akciófilm mestere, és tud sorozatban gondolkodni (Kick-Ass, Kingsman, X-Men), művei szép eredményt hoznak a mozikasszáknál, de az utóbbi időben mégsem arattak akkora sikert, mint szerette volna. A kritikusok ugyanis nem voltak odáig attól, amit letett az asztalra, és Vaughnnak ez nagyon fájt. Most szeretne szépíteni.

Az Argylle: A szuperkémmel Vaughn kétségtelenül nagy fába vágta a fejszéjét, mert miközben új opusza 200 millió dolláros kémfilm elképesztő akciókkal, görbe tükröt is tart a műfaj elé. A történet hőse egy írónő, Elly (Bryce Dallas Howard), akinek kedvenc karaktere Argylle: A szuperkém (Henry Cavill). Hirtelen valódi kémek törnek Elly életére, mert nehezményezik, hogy az általa kitalált történet túlságosan hasonlít a valóságra – és kezdetét veszi a macska-egér játék, amelyben a kitalált kémek harcát már hús-vér marcona alakok vívják.

A ScreenRant szerint ezzel a filmmel Vaughn mindent egy lapra tesz fel: ha beválik a számítása, szabad utat kap az új franchise, és újra a csúcsra ér. Ehhez minden készen áll, a rendező elárulta, hogy legalább két folytatásra elegendő matéria van a tarsolyában.

Az Argylle: A szuperkém roppant látványos előzetese egyébként óvatos munka. Sok előzetes az adott film legjobb pillanataiból csemegéz, és a néző csak a moziban döbben rá, hogy minden jó poén már benne volt a trélerben. Az Argylle: A szuperkém előzetese azonban csak az első 28 percből válogat, így a java hátravan a moziban.