Nosztalgikus kaland Székesfehérvárra: Gőzfelhős utazás és kulturális élmények

Ha szereted az utazást és a kulturális élményeket, akkor ez a program neked szól! A következő ajánlóban egy olyan különleges utazásra hívunk ami során egy gőzfelhős nosztalgia vonattal látogatunk el Székesfehérvárra, majd fedezzük fel együtt annak gazdag kulturális örökségeit október végén.

Indulás október 21.-én a Budapest-Nyugati pályaudvarról: A napot a Budapest-Nyugati pályaudvaron kezdjük, de el ne késs! Érdemes kicsit korábban megérkezni, hogy még indulás előtt megnézhesd a szuszogó, pöfögő gőzmozdonyt, ami méltóságteljesen várja az utazókat. Felszállhatsz Újpalotán, Kőbánya felsőn vagy Budapest-Kelenföldön is.

Vonaton utazás és nosztalgia büfékocsi: A vonaton hangos utastájékoztató berendezés segítségével ismertetik a programot, és a kalauz ellenőrzi a jegyek érvényességét, így véletlenül se hagyd azt otthon. A szerelvényhez lesz kapcsolva nosztalgia büfékocsi, ahol italok, snackek és ajándéktárgyak várják a vendégeket, így a kalandra való felkészülés része is lehet az utazás.

Programok:

  1. Bory-vár Látogatás Városnéző Kisvonattal: A Bory-vár egy igazi romantikus helyszín, ahol Bory Jenő építész-szobrászművész feleségének és gyermekeinek emléket állított. A várat 40 évig építette, és ma a hitvesi szeretet örök példája. Utazásunk során a vasútállomástól a Bory-várhoz, majd onnan a belvárosba kisvonattal utazunk.
  2. Városnéző Séták Idegenvezetővel: Székesfehérvár lenyűgöző város, tele történelemmel és kultúrával. A program során idegenvezetők segítségével felfedezheted a város legfontosabb helyszíneit, látnivalóit és hallhatsz izgalmas legendákat.
  3. Király Túra – Királyi Óriásbábok a Fűtőerőműben: Ez a program egyedi lehetőséget kínál a résztvevőknek arra, hogy megismerjék az ősi királyokat és az ipartörténetünket. A használaton kívüli Fűtőerőműben találkozhatsz a 23 királyi óriásbábbal, és betekinthetsz a kulisszatitkaikba. Emellett láthatod a kazánokat, az irányítópultot, és sok érdekességet tudhatsz meg az egykori turbinacsarnokról.

Az utazás végén visszatérünk a vasútállomásra, és a nosztalgikus vonat utazása során visszaemlékezhetsz az átélt élményekre miközben visszatérünk a fővárosba.

Ez a különleges utazás lehetőséget nyújt a nosztalgia, a kultúra és a kalandok iránt érdeklődőknek egy felejthetetlen napra és természetesen a vasút szerelmeseinkek is kiváló program.