Pörc Bisztró és Delikát – Balatonkenese

Amikor hentesek állnak egy bisztró mögött…

A balatonkenesei Pörc Bisztró és Delikát a helyiek és a turisták körében egyaránt népszerűvé vált étterem. A magyar kézművességre és a hagyományos ínyencségekre koncentráló Pörc egyedülálló étkezési élményt kínál, hívogató hangulatával és ínycsiklandó étlapjával vonzza a látogatókat. A Pörc nem csak egy bisztró; ez a különleges hely egy olyan desztináció, amely Magyarország gazdag gasztro örökségét mutatja be.

A Kocsis család immár közel 150 éve foglalkozik hentesárukkal. Kocsis Jenő, a Pörc tulajdonosa a hentes dinasztia ötödik generációját képviseli. A Delikátban kapható húsok javarészt a saját húsüzemükben kerülnek feldolgozásra, ezzel garantálva a minőséget és az egyediséget. Csak magyar kézműves termékeket forgalmaznak. 2018 nyarán nyílt a Bisztró és szorosan a Delikát hagyományaira épül, betekintést adva ezzel a régió különlegességeibe, a termelői portékák gondos összefűzése pedig az étlapon jelenik meg.

A látványkonyha grilljén burgerek, kolbászok, húspogácsák és egyéb finomságok sülnek, de a vegetáriánus fogások is épp úgy megtalálhatóak, mint a hidegtálak vagy a túrógombóc. A bisztró nem csak az ízletes ételek elfogyasztásának helye, ahogy már azt említettem, hanem egy piac is, ahol a vásárlók különféle csemegeárut vásárolhatnak. A csemegeáru-részleg széles termékválasztékot kínál, beleértve a libaszalámit, a szarvassonkát, az érlelt kecskesajtot és a mustárokat. Büszkék arra, hogy kiváló minőségű alapanyagokat szereznek be, és bemutatja a magyar konyha legjavát nem kis sikerrel, ugyanis kígyózó sorok állnak folyamatosan a Pörc előtt.

Koncepciója és filozófiája a magyar kulináris hagyományok megőrzése és népszerűsítése körül forog. Célja, hogy nosztalgikus élményt nyújtson azzal, hogy hagyományos magyaros ételeket kínál modern csavarral. A kézművesség iránti elkötelezettség és a részletekre való odafigyelés a Pörc minden területén megnyilvánul, a gondosan összeállított étlaptól a meleg és barátságos légkörig.

Látogatóink igazán autentikus és emlékezetes élményre számíthatnak, akár a bisztróba érkezel, akár a delikátban vásárolsz; az biztos, hogy vissza fogsz térni hozzájuk.

One thought on “Pörc Bisztró és Delikát – Balatonkenese

Comments are closed.