Samsung: Galaxy S24 Ultra soha nem látott grafikus teljesítmény

Az idén bevezetett Snapdragon 8 Gen 2 processzor bevetése minden Samsung csúcstelefonban, beleértve a S23 és a hajlítható modelleket, bevált döntésnek bizonyult. Azonban jövőre valószínűleg visszatér az Exynos Európába, különösen az S24 és S24+ modelleknél, míg az Ultra és a következő hajlítható készülékek a Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy processzort használhatják.

Ezt erősítette meg Cristiano Amon, a Qualcomm vezérigazgatója is a negyedéves értékelés során. A Samsung közelgő csúcstelefonjai valóban két különböző lapkakészlettel érkeznek, de többségükben a Snapdragon processzorokat alkalmazzák. A Gen 3-ban található Adreno 750 GPU önmagában is fejlesztés a 719 MHz-es Adreno 740-hoz képest, ráadásul a Qualcomm gyorsító órajele is magasabb lesz, elérve az 1 GHz-t, ahogyan már az Ice Universe is beszámolt róla.

Bár igaz, hogy az energiahatékonyság javítása lenne a cél a felhasználók számára, és nem csak a teljesítmény növelése, a két szempont korántsem zárja ki egymást. Az eredetileg hatékony Gen 2 Galaxy modellek energiahatékony teljesítményprofilja nemcsak a teljesítmény csökkentését jelenti. A kisebb órajelű CPU és GPU valamivel jobb hőkezelést és hosszabb akkumulátor-üzemidőt eredményez. Ezt a beállítást az One UI 6.0 is támogatja, így valószínűleg a Galaxy S24 modellek is rendelkeznek majd vele, függetlenül attól, hogy melyik lapkakészlettel kerülnek forgalomba, legyen az Qualcomm vagy Exynos.

One thought on “Samsung: Galaxy S24 Ultra soha nem látott grafikus teljesítmény

Comments are closed.