Sergio Leone-filmhét lesz az Art+ Cinema moziban

Sergio Leone olasz filmrendező, a spagetti western úttörője öt klasszikus alkotását tűzi műsorára az Art+ Cinema mozi január 11. és január 15. között Budapesten.

Az esemény az olasz filmrendező Amerika-trilógiájának második darabjával, az Egy marék dinamit vetítésével kezdődik. Az 1971-es alkotás a Volt egyszer egy vadnyugat spirituális és tematikai folytatása, amelyben a csavargó tolvaj és a német tulajdonú bányában robbantgató egykori ír forradalmár terveznek bankot rabolni, azonban pénz helyett valami egészen másba botlanak, a film a vadnyugat végét ábrázolja.

Január 12-én az 1964-es, Egy maréknyi dollár című olasz mozifilmet vetítik digitálisan felújított 4K verzióban, amelynek főszereplője Clint Eastwood. Ez a Spanyolországban forgatott alkotás volt az első külföldi vadnyugati kalandfilm, amit az Egyesült Állomokban is bemutattak. A trilógia január 13-án az 1965-ben készült Pár dollárral többért című filmmel folytatódik.

A Dollár-trilógia zárásaként 4K verzióban vetítik az 1966-os A Jó, a Rossz és a Csúf című filmet, amelyben egy polgárháborúban elásott arany megszerzéséért versengenek a szereplők. Szerepel még a programban Henry Fonda és Charles Bronson főszereplésével Sergio Leone 1968-as klasszikusa, a Volt egyszer egy vadnyugat, amelyet szintén 4K verzióban láthatnak a nézők. Mindegyik film vetítése este fél 8-kor kezdődik, eredeti nyelven, magyar felirattal.