Superfly Budapest: A végtelenbe és tovább – biztonságos keretek között

A Superfly trambulinparkba látogatók 1-2 óra erejéig könnyen érezhetik magukat vakmerő ninja warrior-nak, lengőtrapézon repkedő artistának, vagy jól beszörpözött gumimacinak. Kicsik és nagyok játszótere, ami nem csak születésnapokra, de randikra, vagy a manapság olyan divatos játszórandikra is izgalmas választás. Mi is elugrottunk a 13. kerületbe, hogy megnézzük, mit tudnak a zöld-lila színekben pompázó, olykor hajmeresztő(nek tűnő) pályák.

Vannak párok, akik a “bekuckózós” Netflixezésre, vagy egy nyugodt, meghitt piknikezésre esküsznek, míg mások aktívabb közös kikapcsolódásra vágynak – és ez tökéletesen jól van így. Utóbbiak számára egy közös falmászás, egy kalandpálya bejárása, vagy épp egy igazán fárasztó trambulinparkozás tökéletes választás lehet, hiszen szabadjára engedhetik a bennük élő gyereket, és igazán önfeledten szórakozhatnak együtt.

Ellátogattunk a 13. kerületben található Superfly traumbulinparkba, hogy leteszteljük, mennyire jó alternatíva a kalandvágyó szerelmesek számára. A több, mint 30 összefüggő óriástrambulinból álló főpálya mellett a park további 7 “helyszínnel” várja az idelátogatókat. Míg a játékos kedvűek előbbin zavartalanul és biztonságosan repkedhetnek – erre a jelenlévő felügyelők is figyelnek -, addig a speciális falak és pályák komplexebb élményeket kínálnak.

Superfly

A trambulinfalon bárki egyszerűen győzheti le a gravitációt, 15 méter hosszú sorozatugró pálya a szaltók és egyéb trükkök kedvelőinek kedvez, míg a lengőtrapéz azokat várja, akik a végtelenbe – vagy tovább – vágynak, és nem riadnak meg a magasságtól. Az önjelölt harcosok a Ninjapályán tesztelhetik rátermettségüket és állóképességüket a kar- és combizmot próbáló feladatokkal, míg a vízesés trambulin akár egy kapcsolat metaforája is lehetne: itt bárki átélheti a szabadesést (persze biztonságos módon).

Az együtt ugrálgatás önmagában is mókás tud lenni, a leginkább társas élményt azonban egyértelműen a zsákoló-, valamint a Superfly egyensúlyozó pályái – a forgóhordó és a csatagerenda – nyújtják. A zsákolópályán a képlet nem túl bonyolult, a végeredmény azonban annál szórakoztatóbb tud lenni. A játékosok – akár egymással versenyre kelve – kosaras fenegyerekekként gyűjthetik a pontokat egy-egy jól sikerült dobással, vagy jót nevethetnek párjukon, míg a trambulinon pattogva próbálja összeszedni a labdát. A csatagerendán aztán minden felgyülemlett feszültséget hatékonyan – és játékosan – vezethetnek le, miközben a szivacstenger felett egymást püfölve igyekeznek a gerendán maradni.

Superfly

A Superfly trambulinparkja valóban a játék színtere – mégpedig azé a játéké, amelyet talán sokan jól ismerünk gyermekkorunkból. Az önfeledt játéké, amit őszintén élvezünk, és ami közben azért alaposan ki is fáraszt. Aktív pároknak szuper randihelyszín lehet – néhány apróságot figyelembe véve. Bár a Superfly csapata különféle konstrukciókkal igyekszik kedvezni minden látogatónak – szombaton és vasárnap 9 és 10 óra között például kizárólag a 9 év alattiaknak nyitják meg kapuikat -, hétköznapokon is érdemes gyermekekkel számolni a pályákon. Mivel a pályákat szintén érezhetően igyekeztek kicsikre és nagyokra is szabni, őrületes izgalmakra talán nem itt találnak az adrenalinfüggő felnőttek, egy ilyen program viszont ettől függetlenül is valóban alaposan átmozgat és rengeteg vidám percet szerezhet bárkinek, aki ugrálásra adja a fejét.

Superfly

Mindent összevetve a Superfly csapata aktív kikapacsolódást – és másnapra izomlázat – kínál a hozzájuk betérőknek. Pároknak is jó választás lehet, de csapatban még izgalmasabb, így “egyszerű” randik helyett páros randikhoz, vagy játszórandikhoz ajánljuk.