Szabó Győző parkolóőrként a frászt hozta az autósokra


Szabó Győző nem tartja mumusának a parkolást, ennek ellenére élénken él benne néhány frusztráló élmény ezzel kapcsolatban. A Jászai Mari-díjas színész minden szerepét valódi kihívásnak tartja, legújabban pedig épp egy morcos parkolóőrt alakít, akiről a történet végén váratlan dolog derül ki a nézők számára.

Szabó Győző Jászai Mari-díjas színész mintegy 40 éve motorozik, de rengeteget jár autóval is, hiszen fellépései miatt sokat utazik. Ezek gyakran Budapestre vezetnek, ahol más nagyvárosokhoz hasonlóan, autóval igazi kihívást jelent a parkolás. A színész most megosztotta néhány ezzel kapcsolatos, kellemetlen múltbéli élményét.

Szabó Győző


„Korábban rendszerint aprót dobáltam a parkolóautomatába, persze előfordult, hogy nem volt nálam aprópénz; ilyenkor kerestem egy közeli üzletet, hogy felváltsak egy nagyobb bankót. Persze mire visszaértem, már rendszerint landolt is a szélvédőmön a kis piros mikuláscsomag. Ez azért is volt bosszantó, mert amikor kiszálltam az autómból, még szinte egy lelket sem láttam a környéken, így hiába siettem vissza az autóhoz, a parkolóőr gyorsabb volt nálam”

– mondta Szabó Győző.

A színész később sokakkal együtt váltott a jóval kényelmesebb mobilparkolási megoldásra, de még így is érték kellemetlen meglepetések:

„Épp a viszonylag frissen vásárolt új autómat tettem le egy helyen, írtam egy SMS-t a parkolóórán olvasható telefonszámra a jármű rendszámával, majd elindítottam a parkolást. Visszaérve döbbenten vettem észre, hogy mindennek ellenére egy büntetőcédula vár a kocsim szélvédőjén. Sokáig nem is jöttem rá, mi lehetett a probléma, majd a parkolásindító üzenetet és a cetlit összevetve vettem csak észre, hogy a sietségben felcseréltem a rendszám karaktereit és rossz adatokat adtam meg”

– emlékezett vissza Győző.


„A buktatók sora ráadásul ennyivel nem ér véget, szerintem nincs olyan ember, aki képes észben tartani, hogy melyik kerületben éppen mi a parkolási rend. Van olyan utca, aminek a két oldala két különböző kerülethez tartozik. Valahol este 6-ig, máshol este 10-ig is fizetni kell a parkolásért, sőt, több helyen hétvégén is büntetnek, ha nincs érvényes parkolójegyed. Nem tartom magam bliccelőnek, mindig próbálok odafigyelni, ennek ellenére is százezres nagyságrendben fizettem már be büntetést amiatt, mert benéztem a parkolási rendet”

– vallotta be.


Győző pont a bosszantó élmények miatt már nem bízza a véletlenre a dolgot, és kizárólag mobilos applikációt használ a parkoláshoz:

„Óriási könnyebbség, hogy sem aprót nem kell magamnál tartsak, sem a parkolóautomatát nem kell felkutatnom, csak elindítom az applikációt, az ismeri a rendszámomat, látja, hogy melyik zónában vagyok, és csak rányomok a parkolás indítása gombra. Onnan pedig már nincs félnivalóm a semmiből felbukkanó parkolóőröktől, sem attól, hogy a kevés bedobott apró miatt idő előtt lejár a parkolásom. Az applikáció ugyanis a telefonom GPS koordinátái alapján pontosan megtalálja az autóm helyzetét, a rendszerbe előre betáplált adatok – például rendszám – alapján pedig gond nélkül elindítja, majd lezárja a várakozást, ha szükséges.”

– árulte el Szabó Győző

A színész elmondása szerint mindig szeret új szerepeket kipróbálni. A Yettel új kisfilmjében éppen ezért egy morcos parkolóőr bőrébe bújik, aki lime-színű zacskók kihelyezésével hozza a frászt a parkoló autósokra. A filmben a büntetőtasakok keltette feszültséget végül a színész feloldja, hiszen nem valódi büntetésről, hanem a Yettel alkalmazásán keresztül indított parkolásokkal megnyerhető milliós fődíjról van szó azokban a csomagokban, amiket megszállott lelkesedéssel helyez ki Győző a várakozó autók szélvédőjére. A játékban egyébként május 31-ig lehet részt venni, a részletek és a nyeremények a szolgáltató oldalán érhetőek el.