Ünnepeltünk: 75 éves a miskolci menetrend szerinti autóbusz-közlekedés

Különleges nyílt napot szervezett a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. a Múzeumok éjszakáján, június 24-én, szombaton a Szondi György utcai telephelyükön. Az eseményt egy izgalmas busztörténeti felvonulás előzte meg, amely a Városház térről indult, és a kíváncsi tekintetek kíséretében érkezett meg a telephelyre.

A miskolci menetrend szerinti autóbusz-közlekedés 75. évfordulója mindenki számára ünnepi alkalom, ennek kapcsán a közlekedési vállalat széleskörű programokkal várta az érdeklődőket. Az autóbuszok és villamosok mellett kiállításra kerültek a veterán járművek is, amelyek lenyűgöző pillanatokat nyújtottak a közönségnek. Emellett a Magyar Honvédség és a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola bemutatói, koncertek, valamint szervezett telephely- és közlekedéstörténeti múzeumlátogatás is színesítették az eseményt.

A rendezvény különös hangsúlyt fektetett a gyerekprogramokra is, így a legkisebbek is megtalálhatták a számukra izgalmas tevékenységeket. A Kerékpáros Miskolc Egyesület biciklis tanpályáján a gyerekek kipróbálhatták képességeiket, míg a távirányítós járműbemutatón vehettek részt és kipróbálhatták vezetői készségeiket. Természetesen volt klasszikus szórakozási lehetőség a kicsiknek is ugrálhattak trambulinon, szórakozhattak mobiljátszóházban és ugrálóvárban is. Azonban a legizgalmasabb kihívás a “Hétpecsétes kincskereső” játék volt, amely egyedi élményt nyújtott, hisz azok, akik sikeresen teljesítették a hét próbát, értékes ajándékokat kaptak.

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. nyílt napja egy fantasztikus lehetőséget teremtett minden érdeklődő számára, hogy közelebbről megismerje a város közlekedéstörténetét és élvezze a színes programokat. A szervezők kitettek magukért, hogy emlékezetessé tegyék az eseményt, és az itt töltött időt a résztvevők számára.

Fogadjátok szeretettel az esemény összefoglalóját

Madai Imre írása