Vagon Étterem: visszarepít az időben

A Vérmezőn, ha járunk, már csak látványosságként is érdemes megtekinteni a Vagon Étterem vasúti kocsiját, de ajánlatos inkább beülni és megkóstolni konyhájuk felejthetetlen ízeit.

1994 óta működnek töretlen erővel, népszerűségük azóta mit sem csappant. Magyaros és nemzetközi ételeikkel mindenki megtalálhatja a saját ízvilágának kedvencét az étlapon. Lássuk is mire számíthatunk.

A magyar konyha kedvenceivel indíthatunk: gulyásleves bográcsban, húsleves gazdagon, esetleg juhtúros sztrapacska, úgy ahogy megismertük fiatal korunkban, de a fokhagymakrémleves is páratlanul finom.

A bemelegítés után  jön a dilemma. Kinek-mihez lenne kedve? Most csak egy hamburger? Akkor a Vagon házi marhaburgerét válasszátok. Kicsit pikánsabb kellene? Esetleg tejszines-parajos gnocchi pirított dióval meghintve, vagy a vörösboros marhapörökölt meggyőzhet. A találó „Szocreál” menüben is lehet gondolkozni, de amikor a desszerthez érünk feltétlenül ki kell próbálni a hideg túrógombócot pisztácia köntösben, házi lekvárral, mert garantáltan lekörözi nagymamáink receptjét.

A Vagon Étterem belső kialakítása hűen tükrözi a régi időket hangulatos boxos kialakításával és relikviáival, az embert tényleg visszarepítik az időben. Először azt hittem olyan érzés lesz, mintha egy múzeumban ennék, de nagyon kellemes csalódás ért. A leselejtezett MÁV vagon anno még egy kis büféként kezdte, mára azonban egy elegáns étteremmé nőtte ki magát, megérdemli hát, hogy feltűzzük a Must-to-see listánkra.