Váratlan pénzügyi gondok a F1-es mozifilmnél


A F1-tematikájú film megjelenésére izgatottan várakozó rajongók számára váratlan fordulatokba torkolltak a támogatási megállapodásokban bekövetkezett friss fejlemények, melyek nem várt akadályokat gördíthetnek a film útjába a mozivászonig.

Az Independent jelentése szerint annak ellenére, hogy véget ért a színészek sztrájkja, a film támogatási szerződéseit módosítani kellett, ami hátráltathatja a produkció kiadását. A változtatások miatt korábban rögzített felvételek már nem használhatók fel – jegyzi meg a cikk.

Ugyanakkor egy F1-szóvivő azt nyilatkozta, hogy a film továbbra is az eredeti ütemterv szerint halad a 2025-ös tervezett időpont felé, hozzátéve, hogy az idei év során készült összes felvétel releváns. A forgatás több helyszínen zajlott idén, beleértve a brit Silverstone és a magyar Hungaroring versenypályáit is.

A filmben Pitt a megöregedett, visszavonult versenyző Sonny Hayes-t alakítja – egy korábbi F1-es versenyzőt, aki az 1990-es években súlyos baleset következtében távolodott el a sorozattól. Évekkel később a küszködő F1-es csapat tulajdonosa, akit Javier Bardem alakít, arra kéri Hayest, hogy csatlakozzon az APXGP-hez, mint második versenyző, és segítse a fiatal tehetség, Joshua Pierce (Damson Idris alakítja) mentorálásában. Kerry Condon lesz a csapat műszaki igazgatója, felügyelve a kifinomult versenyautó tervezését és fejlesztését.

A Mercedes AMG Petronas csapat és a hétszeres F1 világbajnok Lewis Hamilton is részt vesz a projketben. Hamilton maga is a film producere, Joseph Kosinski rendezésében. A F1-tematikájú filmre széles mozis bemutató várhat, mielőtt az Apple TV+ streaming szolgáltatásra kerülne.