Édes Közel-Kelet: Cserháti Tamara gasztro-kalandja

A gyönyörű Cserháti Tamara, aki 2012-ben a Miss World Hungary cím birtokosa lett, most nem a kifutón jár, hanem a konyhában alkot. A szépségkirálynő, aki immár két gyermek boldog édesanyja, most az Édes Közel-Kelet receptjeivel hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

Az új könyvének bemutatóján Cserháti Tamara elmesélte, hogy közel-keleti ízek iránti szerelme az izraeli férjének köszönhető. A gyerekek születése óta egyre mélyebben merül el a gasztronómia világában. A most megjelent “Édes Közel-Kelet” című receptkönyv az ízei mellett egy kis betekintést is enged a szerző életébe, aki a szépségkirálynői koronát cserélte le egy főzőkanálra.

Cserháti Tamara vallja, hogy az ételek tökéletesítése nem mindig könnyű, és gyakran szükséges volt a sok próbálkozás ahhoz, hogy az ételek olyanok legyenek, amilyennek elképzelte. A sikertelen kísérletek ellenére is bátorít mindenkit, hogy merjen kísérletezni az illatos fűszerekkel és különleges alapanyagokkal.

A szépségkirálynő kiemelte, hogy az új könyvében nemcsak édes receptek találhatók, hanem helyet kaptak sós ételek és különleges italok is. A receptek mellett a könyv Marokkóban készült színes fotói megidézik a Közel-Kelet hangulatát, és bemutatják, hogy milyenek az ottani étkezési szokások.

“A szívemből a tollamba, aztán pedig az asztalra. Örülök és egyben roppant büszke vagyok, hogy egy újabb álmom valósulhatott meg, friss és ropogós desszertes könyvem formájában” – mondta Cserháti Tamara. “Hiszek abban, hogy a főzés, a sütés illetve a közös étkezés gyógyír, ami nem szétválaszt, hanem még szorosabban összeköt bennünket.”

A “Édes Közel-Kelet” 53 ínycsiklandó finomságot kínál a mesés Közel-Kelet világából. Elkalauzol minket a zsidó sütemények királynője, a flódni, az arab világ legkiadósabb desszertje, a baklava, valamint a marokkói vendégszeretet jegyében felszolgált mentatee világába. A színes fotókkal illusztrált receptek pedig garantáltan elcsábítanak, hogy azonnal nekiállj a konyhában való kreatív tevékenységnek.

Ha te is részese szeretnél lenni ennek a gasztro-kalandnak, a könyv már elérhető a boook.hu oldalon.