Végtelen rozsmezők – A San Sebastián-i filmfesztiválon a legjobb film díj nyertese

Május 2-ával került bemutatásra a Cirko film gondozásában a Végtelen rozsmezők. A neves San Sebastian filmfesztiválon elnyerte a legjobb filmnek járó díjat.

A Végtelen rozsmezők 1971-ben a Franco diktatúra idején Illa de Arousa -ban játszódik. A női road movie-ban megismerhetjük Mariát, aki kagylószedéssel keresi kenyerét, és a falubeli nőknek segít a szülésekben. Amikor egy fiatal lány véletlenül teherbe esik, María segítségét kéri, aki tudja, hogyan lehet a rozskalászon található fekete mag főzetével abortuszt végezni. A magzat elhajtása illegális a fasiszta rendszerben: a kockázat óriási, és minden érintett nő veszélybe kerül. María menekülni kényszerül, és veszélyes útra indul. Jól tudja, hogy a túlélés a tét.

végtelen rozsmezők

A Végtelen rozsmezőket Jaione Camborda rendezte, és a forgatókönyvet is ő jegyzi. A produceri teendőkben őt még segítették Andrea Vázquez és María Zamora. A film ikonikus zenéjét Camilo Sanabria szerezte, az operatőri munkát  Rui Poças látta el, a vágást Cristóbal Fernández végezte.

A spanyol–portugál–belga film magyar felirattal került bemutatásra. A főbb szerepekben Janet Novás, Siobhan Fernandes és Carla Rivas alakításában élvezhetjük a kalandot. A forgalmazást a Cirko film végzi hazánkban, 16 éven aluliaknak nem ajánlott besorolásban.

A film előzetese: