A Samsung Galaxy Watch 7 lepipálja az Apple Watchot

Az okosórák világában a Samsung régóta harcba szállt az Apple Watch uralma ellen. Most pedig egy új, forradalmi lépéssel állt elő: a vércukorszint mérésének bevezetésével a Galaxy Watch 7-ben.

Bár az Apple már évek óta pletykákkal bombázza a piacot hasonló technológia bevezetéséről, a Samsung lehet, hogy megelőzi őket ezen a téren. A dél-koreai Pulse friss jelentése szerint a Galaxy Watch 7 a vérminta nélküli vércukorszint mérés képességét hozhatja magával, ami komoly áttörést jelentene az egészségmegfigyelés terén.

A Pulse jelentésének hátterében a Samsung Newsroom egy hivatalos közleménye áll, melyben a digitális egészségügyi szolgáltatásokért felelős alelnök, Hon Pak, a Samsung Health tanácsadó testületével folytatott megbeszéléseket említi. Ezek során több fontos téma került terítékre, köztük a vércukorszint monitorozásával kapcsolatos fejlesztések és a technológia viselhető eszközökbe történő beépítésének lehetőségei.

Bár a Samsung nem erősítette meg a vércukorszint-mérés pontos megjelenését a Galaxy Watch 7-ben, a hivatalos tárgyalások és a témában folytatott diskurzus már önmagában is izgalmas előjel. A közlemény további témákat is érintett, mint például a mesterséges intelligencia szerepe az egészségügyi megfigyelésben.

Az új technológiai funkció mellett a Galaxy Watch 7 várhatóan a Samsung nyári Unpacked eseményén kerül bemutatásra, amelyre július 10-én kerül sor. Ezen az eseményen a Galaxy Z Fold6 és Z Flip6 mellett várhatóan bemutatkozik a Galaxy Ring is, a vállalat okosgyűrűje, így a várakozások magasra vannak állítva. A Galaxy Watch 7 ígéretei pedig már most felkeltették a rajongók érdeklődését a Samsung iránt.