Veszprém belvárosa feléled: Az Utcakép Fejlesztési Program

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programja keretében az elmúlt években számos új vendéglátóhely nyílt Veszprém belvárosában, amelyek élettel töltötték meg az Óváros tér környékét és gazdagították a város mindennapjait.

Az Utcakép Fejlesztési Program segítségével vállalkozások kaptak lehetőséget arra, hogy részt vegyenek Veszprém életében, és hozzájáruljanak közösségek létrehozásához. Ezek a helyek nemcsak ételt és italt kínálnak, hanem kulturális élményeket és közösségi tereket is teremtenek.

Az Utcaképfejlesztési Program keretében több új hely nyílt Veszprém belvárosában az elmúlt évek során. Ezek közé tartozik a Papírkutya Kultúrbisztró, ahol egész nap jazzmuzsika szól, és az itt töltött idő kellemes. A Füge Fagyiudvar és Kávézó 2021-ben érkezett a városba, és finom fagylaltokat kínál. A KUNSZT kávézó, dizájnbolt és közösségi tér számos kulturális programmal és workshopokkal várja vendégeit.

Az új helyek között szerepel a Wine & Vinyl borbár, ahol széles borkínálat mellett bakelitlemezek pörögnek. A Pekedli Szatócsbolt helyi termékeket kínál, és lehetőség van gyors kávézásra is.

Az elmúlt évben további új helyek csatlakoztak, mint például a Saiko no Sushi japán étterem, ahol különleges japán specialitásokat és sushi-t kóstolhatsz. A Mimosa Café & Bar kávékülönlegességeket és koktélokat kínál a Kossuth utcában. Az Ablak a bablak étterem és közösségi tér pedig vegetáriánus és vegán ételekkel várja vendégeit.

Nyáron újra megnyitott a Lohonyay Vendéglő, egy legendás veszprémi hely, amely már a 20. század elejéről ismert.

Az Utcaképfejlesztési Program nemcsak új helyek létrehozását támogatta, hanem már meglévő kávézók és éttermek felújítását is. A kultikus Óváros Vendéglő, a Bárka, a Skorpió Pub, a Terem bár, az Expresszó, az Oliva étterem és a Chill Bisztró is megújult formában várja vendégeit.

Az Utcakép Fejlesztési Programnak köszönhetően Veszprém belvárosa új lendületet kapott, és az itt élők és látogatók egyaránt élvezhetik az új helyek nyújtotta élményeket.