Budapesti Nagycsarnok: az ízek Mekkája

A Fővám téren található Budapest híres Nagycsarnoka, vagy ahogy sokan nevezik, a Vásárcsarnok, ami 1897-ben épült, és a város legnagyobb és legszebb piacai közé tartozik.

Ez a piac kivételes mérete mellett a központi elhelyezkedéséről is híres. Mindössze 5 percre található a belvárostól, bel- és külföldi turisták egyik kedvenc látnivalója, nem véletlenül. Egyszer az életben muszáj látni ezt az élettől és ízektől zsizsegő szépséget.

A három emeleten számtalan finomság vár: gyümölcsök, zöldségek, tejtermékek, szalámik. Az alsó szinten friss halat, savanyúságokat és vadhúsokat találsz. A földszinten vadászhatsz magadnak szegedi és kalocsai paprikát, Tokaji borokat, pálinkát, akácmézet, libamájat, de az elengedhetetlen hungarikumok sem maradhatnak ki: kalocsai hímzéssel díszített áruk, Unicum és a Zsolnay porcelán egyaránt ékesítik a Vásárcsarnokot.

A felső szinti éttermeket és büféket is érdemes meglátogatni, ha megéhezel (és hidd el megfogsz a sok bámészkodástól). A Fakanál Éttermet külön kiemelném, ahol hamisítatlan magyar ételekkel várnak: isteni ropogós sült csirkecomb, mennyei töltött káposzta és omlós vajas pisztráng. A piacon rendszeresek a tematikus nemzeti napok, csoportok számára pedig a standok finomságaival megismertető kóstoló-túrákat is szerveznek, érdemes hát utána olvasni, milyen program várhat ránk legközelebb és felfedezni a Nagycsarnok gazdag világát!