Vonattal, busszal a Balaton Wine & Gourmet fesztiválra

Szeptember 21-24. között rendezik meg Veszprémben a Balaton Wine & Gourmet fesztivált. A MÁV-VOLÁN-csoport Veszprém-Balaton 2023 EKF jegyével ezúttal is kedvezményesen utazhatunk, illetve érdemes igénybe venni a Volánbusz éjszakai autóbusz-járatait is.

Az ország egyik legszebb rendezvényhelyszínén, Veszprémvölgyben várják a gasztronómia és a borok világa iránt érdeklődőket szeptember 21-24. között. A Balaton Wine & Gourmet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat legnagyobb szabású gasztronómiai programja, ahol nemzetközi szereplők mellett – idén Franciaország és Argentína konyhája és italkultúrája mutatkozik be – fontos szerepet kap a térség és az ország kulináris öröksége, borkészítési hagyományai és gasztronómiája.

A MÁV-VOLÁN-csoporttal a Balaton Wine & Gourmet ideje alatt is kedvezményesen utazhatunk a csak vonaton érvényes, menettérti Veszprém-Balaton 2023 EKF jeggyel, amivel az ország bármely pontjáról 2023 forintért lehet eljutni Veszprémbe és vissza. A régióból érkezőknek a 24 óráig érvényes Veszprém-Balaton EKF24 napijegy nyújt alternatívát, amivel a MÁV-START és a Volánbusz több környékbeli járatán és a veszprémi helyi közlekedésben is utazhatunk. A Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy és az EKF napijegy kombinálása költséghatékony utazási lehetőséget biztosít a látogatóknak.

Az esti rendezvények után a Volánbusz éjszakai autóbusz-járatai a környező településekre hazautazóknak most is rendelkezésre állnak:

  • A Balaton Wine & Gourmet fesztiválról a látogatók hazajutását szeptember 22-én és 23-án este a 23:40-kor Veszprém, vasútállomásról, illetve 23:55-kor Veszprém, autóbusz-állomásról közlekedő éjszakai járatok segítik a 7344 Veszprém–Felsőörs–Alsóörs–Lovas–Paloznak–Csopak–Balatonfüred, illetve a 7325 Veszprém–Szentkirályszabadja–Balatonalmádi–Balatonfűzfő–Balatonkenese–Balatonakarattya–Balatonvilágos–Siófok útvonalon.
  • Szombaton Budapestre a MÁV-START 23:41-kor induló mentesítő gyorsvonatával is utazhatunk, ami Székesfehérvárra 0:20-kor, a Déli pályaudvarra 1:14-kor érkezik meg.

Részletes tudnivalókat a Veszprém-Balaton 2023 EKF jegyről és a Veszprém-Balaton EKF24 napijegyről, valamint az éjszakai járatokról a MÁV oldalán olvashatnak.