Klasszikus és kortárs – bemutatkozik a Whirlight – No time to trip

A Willy Morgan and The Curse of Bone Town alkotói újabb indie point & click kalandjátékot jelentettek be, ezúttal Olaszország által inspirált időutazással megspékelt utazásra hív a Whirlight az Imaginarylab gondozásában.

Talán nem kell bemutatni nektek a Day of Tentacle, a Monkey Island vagy a Sam&Max játékokat. Ha mégis akkor sajnos lemaradtál egy olyan, mára a sarokba száműzött játékmenettel rendelkező élményről, amit a point&click típusú játékok, és a remekbe szabott humor különleges egyvelege alkot. Bár a fenti címek, már elégé boomerek saját maguk születési időpontjai alapján is, most egy új generáció ismerkedhet meg ezek bájával a Whirlight kapcsán.

Whirlight

A klasszikus játékmenetet kortárs grafikával fűszerezték meg. 3D motorban megalkotott hátterek és karakterek lettek renderelve 2D grafikára, így a régebbi motorosok, és az újonc ismerkedők szemének, és persze a játékmenetnek is megfelelő, rajzfilm stílusú grafikát kapunk.

A Whirlight története a 60-as években kezdődik egy különc de zseniális feltalálóval Hectorral. Verice Bay-i otthonában – mely várost Velence inspirált – álmában egy furcsa gépet lát, melyet meg is épít. Üzembe helyezésekor Hector előrerepül az időben a 90-es évekbe, ahol megismerkedik egy művésznővel Margarettel. Ők ketten indulnek el térben és időben, hogy megmentség a földet egy globális katasztrófától.

“A Whirlight ki fog emelkedni a szokványos point & click játékok közül, hiszen egyszerre nyújt nosztalgikus pillanatokat a múltból, és egy modern játékélményt. Hihetetlenül izgatottak vagyunk, hogy továbbfejlesszük azt, amit a Willy Morgan és a Curse of Bone Town játékból megtanultunk, és a játékosok elé tárjuk a példátlan mélységet és sokszínűséget, legyen szó a játékmenetről, a történetről, a vizuális elemekről, vagy bármi másról. A point & click műfaj szerelmesei nem fognak csalódni.

– mondja Ciro Camera, az imaginarylab társalapítója

A Whirlight kiadása 2025 elején várható PC-re, melyet nem sokkal fog követni a Nintendo Switch, PS4/PS5 és Xbox port. További információkat a játék steam oldalán találhattok.

Az Imaginarylab egy 2015 ben megalakult olasz fejlesztő stúdió, kiknek a hitvallása hogy visszahozzák a klasszikus grafikus kalandokat modern köntösben. Az első játékuk, a Willy Morgan and The Curse of Bone Town, 2020 ban jelent meg pozítiv értékeléssel mint a felhasználók mint a kritikusok körében PC-re, 2021 ben Nintendo Switch-en 2022 ben pedig kiadásra került a PS és az Xbox portja is a játéknak. A csapat második játéka lesz a közeljövőben megjelenő Whirlight.