Wizz Air: Debrecenből indít járatot Isztambulba

A Wizz Air április 14-től közvetlen járatot indít Debrecenből Isztambulba. A repülőgép szerdán és vasárnap közlekedik, megnyitva ezzel az utazók számára az egyszerű és kényelmes utat a két város között.

Isztambul a második török város, amely közvetlen repülőjáratot kap Debrecenből Antalya mellett. Ezáltal Magyarországról már négy útvonalon lehet közvetlen repülőjárattal elérni Törökországot.

Vincze Tamás, a Debrecen International Airport Kft. fejlesztési igazgatója kiemelte, hogy az elmúlt években az isztambuli járat kimagasló eredményeket ért el, hasonlóan a római útvonalhoz.

Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere megerősítette, hogy a légitársaság elkötelezett a Magyarország és Törökország közötti kapcsolatok fejlesztésében. Bíznak abban, hogy az új útvonal tovább erősíti a két ország gazdasági és turisztikai kapcsolatait.

A Wizz Air jelenleg 198 repülőgépet üzemeltet, és 2023-ban rekord utasforgalmat ért el, több mint 60,3 millió utast szállított. Magyarországon összesen 5,2 millió utast repített a légitársaság, figyelembe véve a budapesti és debreceni bázist.

Az új útvonal megnyitása lehetőséget teremt az utazók számára, hogy könnyen és gyorsan eljuthassanak a két város között, elősegítve ezzel az üzleti és turisztikai kapcsolatok fejlődését.