Keszthely Helikoni Ünnepsége: Diákok művészeti versengése és kulturális élmények

Keszthely ismét várja a középiskolás diákokat április 25. és 27. között a Helikoni Ünnepségekre, melyet kétévente rendeznek meg. Az eseménysorozatot Festetics György gróf alapította, és ma is kiemelkedő középiskolás programként él tovább.

Manninger Jenő, a város polgármestere felidézte a rendezvény történetét, hangsúlyozva, hogy a Helikoni Ünnepségek hagyományai mélyen gyökereznek a városban. A középiskolások művészeti versengésén több mint 2000 diák vesz részt, köztük olyanok, akik mára már ismert művészek.

Gyetvai Alexandra, az Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségek Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy idén a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Ház szervezi az eseményeket, sok újítással és fenntarthatósági törekvésekkel. Több támogató és vállalkozó segíti a rendezvény sikeres lebonyolítását.

A regisztráció már elindult a középiskolák számára, és várhatóan mintegy kétezer diák vesz részt a programokon. Az első két napon versenyek zajlanak, majd a zsűritagok értékelik a fellépőket. A harmadik napon gála keretében hirdetik ki az eredményeket.

A rendezvényen számos zenei koncert és kulturális program várja a látogatókat, és Festetics György hagyományosan gyújtja meg a helikoni lángot a megnyitón.