3 évre terjedő Starlink-internetet kaphatnak a vidéki területeken élők SpaceX-től

Az űrkutatás és az űrtechnológia területén rendkívüli változások zajlanak világszerte. A SpaceX, Elon Musk űripari vállalata, folyamatosan terjeszkedik és új kihívások elé néz.

Az egyik legérdekesebb fejlemény az, hogy Mexikó is bekapcsolódott az űrversenybe. A SpaceX nemrégiben megállapodást kötött az országgal a Starlink műholdas internetszolgáltatás terjesztéséről. Ez azt jelenti, hogy a SpaceX hálózata hamarosan elérhető lesz Mexikó félreeső területein, és a megállapodás hosszú távon, egészen 2026 végéig érvényben marad.

A Starlink és az űrtechnológia új korszakot hoznak, és a SpaceX ezen a területen is folyamatosan növekvő árbevétellel számol. A Bloomberg jelentése szerint idén várhatóan 9 milliárd dolláros bevételt hoz a SpaceX a rakétafellövésekből és a Starlink szolgáltatásból, és ez az összeg 2024-re már elérheti a 15 milliárd dollárt. Ennek fényében a Starlink már jövőre is több bevételt generálhat, mint a rakétafellövések.

Mindeközben Európában is zajlanak változások az űrtechnológia területén. A privát szektor egyre inkább kisebb rakétákat használ az űrbeli tevékenységekhez, és közép- és nagyvállalatok is komoly erőfeszítéseket tesznek az űrtechnológia stabilizálására és fejlesztésére a következő évtized során.

Az űrverseny egyre intenzívebbé válik, és a Starlink, valamint hasonló műholdas szolgáltatások kulcsszerepet játszanak az internet-hozzáférés terjesztésében és az űrtechnológia forradalmában. Mexikó az egyik legújabb résztvevője ennek a lenyűgöző fejlődésnek.