A személyes káosz ünneplése – Halflives Budapesten

 A Halflives, alternatív rockzenekar Linda Battilani, énekes-dalszerző köré épül. A zenekar most jelentette meg új, Inferno című kislemezét, amelyben az elmúlt néhány év érzelmi zűrzavarait dolgozzák fel kreatív formában, március 14-én, a zenekar első saját turnéján pedig élőben is hallhatjuk az érzelmes dalokat a Dürer Kertben.

 A pop és a 2000-es évek közepének alternatív rock nosztalgiája között félúton helyezkedik el az Inferno, a Halflives legutóbbi kislemeze. Az öt dalos anyag azt az érzelmi zűrzavart dolgozza fel, amit Linda Battilani, énekes-dalszerző az elmúlt néhány évben átélt: “az Infernót a személyes fejlődésemként ünneplem, mind művészként, mind a mentális egészségem tekintetében” – mondja Linda, amikor a lemez mögötti kreatív folyamatról mesél, amelyet úgy élt meg, mint egy önmagát felszabadító, határtalan, a határokat feszegető, önmagát újra felfedező folyamatot. – “Ez az én módszerem arra, hogy azt mondjam: leszarom az egészet”.

 A Halflives zenekar célja, hogy közösséget építsen, kiutat alkosson az érzelmek számára és Linda szavaival élve, arról is szól, hogy zenét írjanak a kívülállóknak, az elutasítottaknak és azoknak, akik úgy érzik, kirekesztettek. Zenéjük énekelhető himnuszok gyűjteménye, egy meghívás a személyes káosz kifejezésére, az egység üzenete és a rugalmasság ünneplése. A Halflives ezekkel az üzenetekkel felvértezve indul el első önálló turnéjára 2024 februárjában, az Inferno dalaival pedig hozzánk is elérnek: találkozzunk március 14-én, a Dürer Kertben.