Love Revolution: a Sziget Fesztivál üzenete

A Sziget Fesztivál Európa egyik legnagyobb eseménye minden évben. Első, 1993-ban rendezett startjuk óta sok minden változott, de az üzenet ugyanaz maradt: szabadság, elfogadás, szeretet.

“Mindannyian mások vagyunk, máshonnan érkeztünk, más a vallásunk, a bőrünk színe, más nyelvet beszélünk, más az érdeklődési körünk, az ízlésünk, különböző dolgokat tartunk fontosnak, de amikor együtt vagyunk, rájövünk, hogy a különbözőség ereje nagy dolgokra képes” – írják a Sziget Fesztivál honlapján.

“A Sziget közössége, a több mint 100 országból érkező Szitizenek globális családja most a közösség, a szeretet erejét használva meghirdeti a “szeretet forradalmát”, teret és hangot adva olyan eszméknek és támogatva olyan ügyeket, melyek előbbre viszik a világot, és jobb hellyé teszik a Földet.
A “szeretet forradalma” egy nagy közös ünnep, boldog és békés ünneplése annak, hogy tudjuk, közösen képesek vagyunk elérni,
– hogy háborúk és nukleáris fenyegetés helyett békében éljünk,
– hogy senkit nem rekeszthetnek ki, nem sérthetnek meg a bőrszíne, vallása vagy nemi identitása miatt,
– hogy a fenntartható fejlődés és a környezetünk megóvása a mindennapjaink része legyen,
– hogy a származástól függetlenül mindenkit megilletnek az emberi jogok.”

fesztivál

Az Álomállam
“A Sziget közössége 25 éve azért alakult, hogy együtt létrehozzunk egy ideiglenes “álomállamot”, amely Európában központja lett a kultúrák találkozásának. Nálunk nem kérdés az egyén szabadságának tisztelete, a lelkiismeret és életmód szabadságának joga, legyen az szexuális szabadság, vallásszabadság, a szabad véleménynyilvánítás vagy a megismerés szabadsága.
Hiszünk a különbözőség elfogadásában, az emberi méltóság tiszteletében, az egymás iránti figyelem fontosságában, az emberek és nemzetek egyenjogúságában, az egyéni és társadalmi felelősségvállalásban, a közösség erejében, a fenntartható fejlődésben, a boldogsághoz való jogban és legfőképp a béke és a szeretet hatalmában.”

Green Sziget
A Love Revolution egyik fő üzenete a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés.  A kempingezők jótékonysági célokra adományozhatják a nem kívánt sátrakat vagy más kempingfelszereléseket a kijelölt gyűjtőpontokon. Az ötlet magától adódott, mivel sokan inkább hátra hagyták a sátraikat, felszereléseiket a fesztivál végén, de számos kreatív újítással is előrukkoltak, mint például a zsebhamutartó ötlete, amit ingyen osztogatnak majd a sziget egész területén. A fenntarthatóságról többet itt.

2 thoughts on “Love Revolution: a Sziget Fesztivál üzenete

Comments are closed.