A vad robot

Színes, szinkronizált amerikai animációs film
Eredeti cím: The Wild Robot
Gyártó: Dreamworks Animation
Országos bemutató: 2024. október 24.
Bemutatja a UIP-Duna Film

A Croodék és az Így neveld a sárkányodat után Chris Sanders visszatér a DreamWorks Animationhöz A vad robot című új animációs filmmel, amely Peter Brown bestsellere alapján készült. 

A vad robot Rozzum 7134 (röviden „Roz”), egy jövőbeli robot krónikája, aki egy lakatlan szigeten vetődik partra. A túlélés és felfedezés meséje akkor kezdődik, amikor Roz váratlanul egy árva kisliba védelmezője lesz, akit Csiricsőrnek nevez el. Együtt harcolnak a túlélésért a zord környezetben, de csak egy különc állatokból álló összetartó csapat segítségével tudnak boldogulni, akik először a barátaik lesznek, majd együtt egy nagy családdá válnak. Roz és csapata végül megmentik a szigetet a robotinváziótól, melyet Roz gyártója indít, mert minden áron vissza akarja hozni az elvadult robotot a civilizációba.

A vad robot érzelmes történet arról, hogy mind képesek vagyunk „felülmúlni a programunkat”, hogy többé váljunk, mint amire a sors szánt minket. Roz nem csak hogy megtalálja a túlélés módját egy veszélyes világban, de új értelmet is ad az „életének” azzal, hogy szülői felelősséget vállal magára. A film azt mutatja meg, milyen vadnak és elevennek lenni, és hogy a túlélés kulcsa egy kegyetlen világban az összefogás.

Peter Brown könyve alapján írta Chris Sanders
Producer Jeff Hermann
Rendezte Chris Sanders