Abigail – Ne ejtsd foglyul Drakula lányát!

Egy csapat amatőr bűnöző váltságdíj reményében foglyul ejti egy titokzatos dúsgazdag ember 12 éves balerina lányát. Egyetlen éjszakán keresztül kell rá vigyázniuk, ám rosszat lehet sejteni, mert Abigail – ez a lány neve és a film címe – előre is elnézést kér azért, ami történni fog velük.

A filmes projekt hosszú ideig Dracula’s Daughter – Drakula lánya – fedőnéven futott, így sejteni lehet, Abigail kicsoda vagy micsoda. Az előzetesből persze amúgy is minden kiderül.

Az Abigaillel a Universal stúdió újabb opusszal egészíti ki szörnyfilmes sorozatát, az Universal Rémuniverzumot, amellyel a patinás cég negyvenes évekbeli diadalmenetét szeretnék megismételni. Akkoriban a Universal égisze alatt tarolt a klasszikus Múmia, Drakula, a Farkasember, a Láthatatlan ember, az Operaház fantomja és a többiek – elnézést kérünk azoktól, akik kimaradtak a felsorolásból –, és az új rémes széria is beváltja a hozzá fűzött reményeket. Volt egy kis döccenő 2017-ben, amikor a Tom Cruise nevével fémjelzett A Múmia nem aratott akkora sikert, mint várták, utána viszont A láthatatlan ember bőséges kárpótlást nyújtott, mert 8 milliós költségvetés mellett 145 milliót hozott a konyhára, és még a kritika is szerette.

Az Abigailt a Radio Silence néven futó alkotópáros – Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett – jegyzi, akik régi motorosok a műfajban, az ő nevükhöz fűződik az Aki bújt, a Sikoly (2022) és a Sikoly VI., mindegyik darab legalább annyira sikeres volt, mint amennyire kaszabolós.

Az Abigail előzeteséből sok minden kiderül, először is az, hogy a Rémuniverzum újabb darabja szépen illeszkedik a sorba, azaz csavar egy jó nagyot a klasszikus történeten a balettpatkány vámpírlánnyal, és ugyanúgy nem takarékoskodnak a humorral, mint a patakvérrel.