Aquaman 2 – Volt jobb forgatókönyv, de eldobták

Az Aquaman és az Elveszett Királyság megosztotta a közönséget, de most kiderült, hogy a filmnek létezik egy állítólag sokkal jobb, eredeti változata, amelyet végül elvetettek. Dolph Lundgren interjújában beszélt a film mögötti döntésekről és az eredeti tervekről, amelyek más irányba vittek.

A kritikák és az alternatív változat

Az Aquaman és az Elveszett Királyság megjelenése után széttörte a véleményeket, és most egy interjúból kiderült, hogy a film mögötti tervek sokkal összetettebbek voltak, mint azt először gondolhattuk. Dolph Lundgren, aki a filmben Aquaman apját, Nereust alakítja, elárulta, hogy létezik egy alternatív változat, ami eredetileg sokkal jobban tetszett volna neki és a mozilátogatóknak.

Vállalati döntések és Amber Heard

Lundgren a ComicBook portálnak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy az eredeti tervtől eltérően egy másik változatot láthatott volna a közönség, de valamilyen vállalati döntés miatt változtattak a film tartalmán. Kifejtette: “Egyszerűen rájöttem, hogy ez valamiféle vállalati döntés volt, hogy megpróbálják korlátozni Amber Heard szerepét, és akkor én játszom az apját, és belementem ebbe.”

Csalódás és az eredeti forgatókönyv dicsérete

Lundgren csalódottságát fejezte ki a mozikban látott változat miatt, mivel szerinte az eredeti forgatókönyv nagyszerű volt, és az eredeti vágás, amit ő látott belőle, kiváló volt. A színész nem értette, miért kellett újraforgatniuk a történetet, ami csalódást okozott mind a nézőknek, mind pedig neki magának.

Amber Heard és Mera szerepe

Amber Heard korábban azt nyilatkozta, hogy a Johnny Deppel való válópereskedés után csökkentették Mera jeleneteit, de a stúdió és a rendező, James Wan tagadta ezt. Lundgren szavai azonban további feszültséget vetnek fel a film mögötti döntésekkel kapcsolatban.

A rendező és a történet fókuszai

James Wan, a film rendezője korábban hangsúlyozta, hogy sosem akarták Mera és Aquaman kapcsolatára összpontosítani. A történet középpontjában mindig is Orm és Aquaman testvéri kapcsolata állt. Az őszinte beszélgetések és a film mögötti döntések fényében az Aquaman és az Elveszett Királyság egy sokkal bonyolultabb filmnek tűnik, mint amilyennek első ránézésre látszik.

Az alternatív változat létezése újabb kérdéseket vet fel az Aquaman-filmek készítése körül, és a közönség most várakozással tekint Aquaman 2-re, remélve, hogy a folytatás talán jobban tükrözi majd az eredeti terveket és a karakterek mélységét.