A Barbie 80 millió fonttal járult hozzá az Egyesült Királyság gazdaságához – írja a Warner Bros

A Barbie film nem csak az Egyesült Királyság gazdaságának adott egy löketet, hanem rengeteg munkahelyet is teremtett.

A Barbie-film közvetlenül több mint 80 millió fonttal járult hozzá az Egyesült Királyság gazdaságához, és 685 munkahelyet teremtett – közölte az anyastúdió, a Warner Bros a kormányzati vizsgálatra adott nyilatkozatában.

A hollywoodi stúdió egyike volt azoknak a szervezeteknek, amelyek írásbeli bizonyítékokat nyújtottak be a brit film- és televíziós iparról szóló parlamenti bizottsági vizsgálathoz, amelynek célja, hogy “megvizsgálja, mit kell tenni az Egyesült Királyság mint globális gyártási célpont fenntartása és fejlesztése érdekében, és hogyan lehet a legjobban támogatni a független filmgyártó ágazatot”.

A Warner Bros beadványában a Barbie-t, amelyet szinte teljes egészében az Egyesült Királyságban, a hertfordshire-i Leavesden stúdióban forgattak, “minden idők legsikeresebb mozis filmjeként” jellemezte. Hozzátette: “Az Egyesült Királyságban történő gyártás során a film több mint 80 millió font közvetlen költéssel járult hozzá a helyi gazdasághoz, 685 munkahelyet teremtett, több mint 6000 statisztát foglalkoztatott, 754 helyi vállalkozást támogatott, és több mint 40 millió font helyi bért fizetett”.

A Fulwell 73, a James Corden résztulajdonában álló produkciós cég, amely közös vállalkozásban vesz részt egy 20 színpados filmstúdió építésében Sunderlandben, azt mondta, hogy az Egyesült Királyságban “stúdióhelyhiány és készséghiány fenyegeti a jövőbeli növekedést”, és hogy a csúcsteljesítményű televíziós ipar “a következő néhány évben 10 milliárd font értékű sikertörténet lehet az Egyesült Királyságban, vagy gyorsan visszaeshet, ahogy versenytársaink javítják kínálatukat – amit most teszünk, az fogja meghatározni, hogy melyik utat választjuk”.

A független szektorból érkező hangok azonban kevésbé voltak bizakodóak. A veterán producer, Michael Kuhn, akinek olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint A hercegnő, a Suite Française és a Florence Foster Jenkins, azt mondta, hogy az Egyesült Királyságban “a független filmipar majdnem halott, a brit stúdiószektor pedig a (főként) amerikai székhelyű vállalatok szerencséjének túsza… a vetítési szektor pedig halálos spirálban van, mivel a stúdiók stratégiai döntése szerint a streaminget részesítik előnyben a moziforgalmazással szemben”.

2 thoughts on “A Barbie 80 millió fonttal járult hozzá az Egyesült Királyság gazdaságához – írja a Warner Bros

Comments are closed.