Budapest legszebb Rooftop bárjai- Liz & Chain

Budapesten egyre népszerűbbek a Sky bar és Rooftop bar típusú éttermek és bárok, melyek lélegzetelállító kilátást nyújtanak a pazar ízek mellett. Ez alol a Liz & Chain sem kivétel.

Liz& Chain rooftop bar

Liz & Chain Rooftop Bar Budára néző panorámával

A Liz & Chain egy nagyon kellemes és kifinomultságot sugárzó helyszín, ahol nem csak a kilátás de az ételek, italok és a kiszolgálás egyaránt elsőrangú. A Sky bar maga, a Budapest Marriott Hotel 9. emeletén helyezkedik el és egy 270 fokos teraszt foglal magába. A terasz befogadóképessége viszonylag nagy, de az emelet benti termeiből is remek a kilátás. A berendezés kint, a terasz részen elegáns és letisztult, csak semmi hivalkodó. Ezzel szemben a beltér dizájnja már színesebb, de nem bohém módon, ízlésesen.

Liz & Chain a Kulináris élvezetek tárháza

Ételek szempontjából azt mondám, hogy nem itt fogod tele enni magad. De ha izgalmas ízekre vágsz és szívesen csipegetnél valami ínyencséget az italod mellé, vagy csak valami könnyedre vágysz, mindenképpen jó választás. A szerény választék, csupán mennyiségben szegény, nem minőségben. Az étlapon szerepelnek hideg, meleg ételek és desszertek.

Hideg ételek kapcsán olyan fogásokat kóstolhattok, mint a Lazac ceviche, tostada, Karfiol tabbouleh, gránátalma, mogyoró, koriander, Magyar kézműves sajttál és a Karfiolos brokkolis pesztó, Naan kenyérrel. Az ételek neve, nekünk is okozott némi fejtörést, de a felszolgálók szívélyes magyarázattal szolgáltak minden kérdésünkre. Mi a sajttálat és a karfiolos, brokkolis posztót választottuk. Az íz élmény mindkét esetben meglepetés volt, hiszen nagyon más ízvilágra számítottunk a sajttál és a pesztó hallatán.

A sajttál 2 fős volt, amely tartalmazott nagyjából 5 fajta sajtszeletet, fajtánként kettőt. A hatalmas fatányéron a sajt mellett aszalt gyümölcsök, szőlő, sós keksz, és dió kaptak helyet. Eddig számunkra sem volt meglepő a történet. Az íz élmény fokozása érdekében kaptunk egy édes, pikáns mártogatós szószt. Elsőként, valami édes dzsemhez vagy lekvárhoz tudtam hasonlítani, de ahogyan egyre többszőr ízleltem meg a pikáns íz dominálni kezdett és már tormaszerű utóíz jellemezte.

Hasonló meglepetés volt a pesztó is, melyben a pesztót küllemre és állagra láttam csupán, íz világban nekem elnyomta a többi zöldség. De a Naan kenyér remek volt.

Koktélok, melyektől táncot járnak az ízlelőbimbóid

A hely specialitása Rooftop Bar révén az italok. Ebből mondanom sem kell, hogy hatalmas választékkal rendelkeznek, hiszen az menü nagy részét ez teszi ki. Nem állítom, hogy itt fogod a legkülönlegesebb koktélodat inni, mert vannak jóval komplexebb, erre szakosodott bárok, melyek erre építik fel magának a helynek a tematikáját is, de itt nem erről van szó. Viszont hatalmas bónusz, hogy amit csinálnak, azt valóban jól csinálják. Az alapanyagok, a fűszernövények érzékelhetően frissek és az arányok is tökéletesek. Azt kell, hogy mondjam életem legjobb Mojitóját ittam itt. Az én ízlés világomnak kellően édes volt, nem éreztem hogy csak szódát innék, a bazsalikom a tetején pedig extra fűszert adott a menta mellé, amitől csak még jobban elnyerte a tetszésem.

Ha egy relaxáló iszogatásra vágysz a barátaiddal, vagy romantikáznál a naplementében a pároddal, mindenképpen írd fel a listára a Liz & Chain-t mert megéri az árát.

One thought on “Budapest legszebb Rooftop bárjai- Liz & Chain

Comments are closed.