Dobrumba: egy külföldi nyaralás a belváros szívében

Mintha kiragadnának minket a budapesti mindennapokból egy egzotikus fogás erejéig. A Dob utcában található Dobrumba étterem miliője és menüje felejthetetlen kiruccanást tálal fel számunkra.

Nehéz helyzetbe hoz minket a dobrumba csapata. Gyomortérfogatunk nem engedi, hogy az ínycsiklandóan széles választékból mindent kipróbálhassunk. Jómagam azzal próbáltam menteni a menthetőt, hogy a kedves pincérnőt végig faggattam az étlapról: Ez mi? És ez mi? Váó, és az mi? – mint egy nagyra nőtt gyerek.
Ha reggel térünk be, érdemes kipróbálni a Dobrumba Simit Tálat. A simit egy gyűrű alakú szezámmagos kenyér, jó választás hozzá az édes szezám paszta, azaz tahin pekmez, egy kis kanál fügelekvárral és a labneh joghurtsajttal. Az ízek táncolni fognak a szánkban.
Ha ebédre vágyunk érdemes előtte kipróbálni egy hideg, vagy meleg mezzét, de csak óvatosan. Attól még, hogy kisadagokról beszélünk, a Dobrumba mezzék nagyon is laktatóak.
Nagy kedvenc a Bárány Harira fűszeres lencse- és csicseriborsóleves, pirított bárány- és marhahús raguval és joghurttal, és a Shakshuka, friss paprikás- paradicsomos ragu tojással egybesütve, tahinivel. De a kétségbeesett döntések még csak most kezdődnek. Marokkó, vagy Nyugat-szicília? Marha tagine kuszkuszon tálalva, vagy Couscous di Pesce, sáfrányos paradicsom szószban komponált haltagine tőkehallal és rákkal?
Kész fejtörés! Mintha tíz étterem kínálata állna elénk. Muszáj visszajönni, mert képtelenség egyszerre mindent kipróbálni.Szóval hol szeretnél ma nyaralni? Portugáliában, vagy Libanonban? Törökországban, vagy Grúziában? Ne az útikönyveket bújd, hanem a Dobrumba étlapját, és válaszd ki a neked tetsző íz világot.

[Best_Wordpress_Gallery id=”156″ gal_title=”Dobrumba”]

Képek: Dobrumba