A Dűne Messiás film forgatókönyve “majdnem kész”

Denis Villeneuve a Dűne adaptációjának víziójáról is mesél.

Miután Brazíliában járt a Dűne: Part Two panel a CCXP-n, Denis Villeneuve következő állomása a film promóciós turnéján Dél-Korea volt. Ott a rendező egy sajtótájékoztatón beszélt, és éleslátó kommentárokat adott a várva várt második részről. A címlapokra azonban a leendő harmadik Dűne-filmmel kapcsolatos megjegyzései kerültek. – írta meg a Ddűneune Newsnet.com.

Villeneuve gyakran beszél arról, hogy álma a Dűne megfilmesítése: Messiás – Frank Herbert 1969-ben megjelent második Dűne-regénye – “egy harmadik filmként, amely Paul Atreides utazásának végét jelenti”. A rendező korábbi interjúkban említette, hogy az írás már elkezdődött, most azonban elárulta, hogy a forgatókönyve már majdnem kész.
“Abszolút értelme lesz megcsinálni ezt a filmet. A Dűne Messiás írása jelenleg is folyamatban van. A forgatókönyv már majdnem kész. Egy kis időbe fog telni…”

Maga Villeneuve sem rendelkezik pontos időponttal. A zöld utat kapott harmadik film valószínűleg a Dűne-hez kötődik, a második rész kasszasikeréhez, és ettől függetlenül a rendező lehet, hogy előbb egy másik projekten szeretne dolgozni. Villeneuve a Kleopátra és a Randevú a Rámával című filmek rendezésében is részt vesz.
“Nem tudom pontosan, mikor megyek vissza Arrakisra. Lehet, hogy előtte teszek egy kitérőt, csak hogy elmenjek a homoktól… A mentális épelméjűségem érdekében talán csinálok valamit a kettő között, de az álmom az lenne, ha még egyszer utoljára elmehetnék erre a bolygóra, amit szeretek.

Az a helyzet, hogy én mindig, amikor filmet készítek, 100%-ban arra koncentrálok. Semmi másnak nincs helye. Az első részből azonnal átmentem a második részbe. Nem volt köztünk semmilyen rés…”

Valóban, egyelőre a rendezőnek és a rajongóknak teljes mértékben a Dűne közelgő megjelenésére kell koncentrálniuk: Part Two (Második rész) című filmre. A mozilátogatók egy igazán epikus élményre számíthatnak, ha néhány hónap múlva megnézik a filmet a mozikban.