Egy nehéz év: folytatódik a 13. Mozinet Filmnapok

Az Arany Pálma-díjas Egy zuhanás anatómiája nagy sikerű októberi vetítése után novemberben az Életrevalók és az Eszeveszett esküvő rendezőinek új filmjével, az Egy nehéz év című vígjátékkal folytatódik a 13. Mozinet Filmnapok.

Hossz: 120 perc, színes, francia film
Országos bemutató: 2023. december 28.

Az Életrevalók és az Eszeveszett esküvő alkotói, Éric Toledano és Olivier Nakache az idei karácsonyi szezonban egy hamisítatlan francia vígjátékkal térnek vissza!

egy nehéz év

Az Egy nehéz év főszereplője Albert (Pio Marmaï) igazi kisstílű semmirekellő, aki felnőtt fejjel sem jut előbbre az életben. A sors összehozza a kényszeresen vásárló Brunóval (Jonathan Cohen), akivel ingyen sör reményében elmegy egy klímaaktivista gyűlésre. A két férfi egy vonzó tüntetőnek (Noémie Merlant) köszönhetően az ökoharcosok között marad, annak ellenére, hogy igazából egyáltalán nem érdekli őket a Föld megmentése. A társaság tagjai egyre jobban befogadják őket, nem tudván, hogy Brunó és Albert csak a saját hasznát keresi az akciókban. Eközben a két barát között egyre nő a feszültség a lányért való versengésben.

Eredeti cím: Une année difficile
Nemzetközi cím: A Difficult Year
Gyártó: Quad
Rendezte: Éric Toledano és Olivier Nakache
Forgatókönyv: Éric Toledano és Olivier Nakache
Fényképezte: Mélodie Preel
Producer: Nicolas Duval Adassovsky
Vágó: Dorian Rigal-Ansous
Főszereplők: Pio Marmaï, Noémie Merlant, Jonathan Cohen, Mathieu Amalric

Magyarországon forgalmazza a Mozinet

Az év végéig rendkívül izgalmas filmek várhatóak. Mozikba kerül nem sokkal a Varsói Filmfesztivál három díja után Moldovai Katalin megrázó filmje, az Elfogy a levegő. Jön a Cannes-ban Arany Pálma-díjat nyert lebilincselő bűnügyi történet (Egy zuhanás anatómiája), egy generációkon átívelő barátságról mesélő magyar film (Valami madarak), és Németország Oscar-nevezettje (A tanári szoba).