Egy veterán Ikarus 280-as Mikulásbuszként tér vissza

Minden évben, amikor beköszönt a december, szinte az összes réteget egyesíti egy közös vágy: a gyermeki álmok megélésének lehetősége. Az adventi időszak megérkezésével szerte a világon egyedi események és hagyományok szövik át az ünneplést. Budapest sem marad el a sortól, és idén december 9-én egy igazán különleges eseményre kerül sor: a BPI-835 Ikarus 280 Mikulásbuszként útjára indul.

Idén még különlegesebbé teszi az ünnepi szezont, egy közkedvelt hazai közlekedési eszköz, amellyel a jó öreg Mikulás érkezik, egy veterán Ikarus 280-as, ami a BPI-835 rendszámmal büszkélkedik. A busz már 36 éves, így igazi veteránként üdvözölhetjük. Tavaly búcsúzott a budapesti hétköznapoktól, de most visszatér, hogy ismét örömet szerezzen az embereknek.

Lenyűgöző körutat tesz meg Budapest legkülönbözőbb részein. Az Örs vezér téri indulás után érinti Kőbánya-Kispestet, Csepelt, a Szent Imre teret, majd a 159-es autóbusz vonalát követve körbeutazza a várost. A Camponától az egykori 233E útvonalán halad tovább a Szent Gellért tér felé, majd a 86-os autóbusz egykori útvonalán átjut Óbudára, a Bogdáni úton keresztül, ahol a Várkert Bazár szépségét is megcsodálhatják az utasok és gyönyörű képek készülhetnek az Ikarus szerelmeseinek kedvezve ezzel. Újpalota és Újpest Városkapu érintése után az út a Keleti pályaudvarra vezet, de előtte még egy rövid fotómegállásra kerül sor a Hősök terén, ahol lehetőség nyílik emlékezetes pillanatok megörökítésére. Innen az 80-as trolibusz útvonalát követve tér vissza az Örs vezér térre, majd a program zárásaként egy tiszteletkört tesz a 10-es autóbusz vonalán.

A Mikulásbuszon való utazás díjmentes, azonban a becsületkasszában lehetőség van adományokkal támogatni az autóbusz fenntartását, és ezzel hozzájárulni ahhoz, hogy a jövőben is ilyen és hasonló programokat szervezhessenek. Ez egy szép lehetőség azok számára, akik szeretnének részt venni az ünnepi hangulat megteremtésében és segíteni abban, hogy a Mikulásbusz hosszú éveken keresztül még sok gyermek arcára csaljon mosolyt és természetesen minden Ikarus rajongó tudjon vele az utakon találkozni.

Fontos kiemelni, hogy ez a program semmilyen módon nem kapcsolódik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) tevékenységéhez. A busz tulajdonosai saját időn és pénzen szervezik az eseményt, és a közösség örömére adják közre ezt az egyedülálló lehetőséget.

One thought on “Egy veterán Ikarus 280-as Mikulásbuszként tér vissza

Comments are closed.