Egyetlen magyarként lép fel Cannes-ban a Recirquel

Az egyik legjelentősebb nemzetközi kortárs táncfesztiválon mutatja be Solus Amor című produkcióját a világ egyik vezető újcirkusz társulata.

A társulat november 22-én kezdődő franciaországi turnéjának csúcspontjaként, december 2-án lép fel a Cannes-i Táncfesztiválon – olvasható a társulat MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A háromhetes nemzetközi táncfesztiválon a Vági Bence rendezte, kortárs táncot és cirkuszművészetet ötvöző Solus Amor lesz az egyetlen magyar előadás. A produkciót a Cannes-i nemzetközi filmfesztiválnak is otthont adó fesztiválpalota 2300 férőhelyes nagyszínházi termében mutatják be – közölték.

Forrás: Recirquel

A 1985-ben alapított, kétévente megrendezett Cannes-i Táncfesztiválon főként kortárs, modern produkciók mutatkoznak be, ugyanakkor a Mov’in Cannes nemzetközi táncfilmfesztivál is része a programnak. Idén összesen 27 társulatot hívtak meg az eseményre a világ minden tájáról, Franciaország mellett a többi között Norvégiából, Spanyolországból, Izraelből, Tajvanról – olvasható a tájékoztatóban.

Forrás: Recirquel

A Recirquel december 2-ig tartó turnéja során több francia városban is bemutatja az előadást, majd jövő tavasztól újabb fellépésekkel folytatódik a franciaországi turné. Felidézték, hogy az előadást 2020-ban mutatta be a társulat. Mint írták, a Solus Amor a hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szól, és egyesül benne az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc.

Az előadást korábban Brazíliában, Hollandiában és Ausztriában mutatta be a társulat. Magyarországon legközelebb december 20-ától lesz látható a Müpa Fesztivál Színházba

One thought on “Egyetlen magyarként lép fel Cannes-ban a Recirquel

Comments are closed.