Fóris Barbara: STAFÉTA kiállítás az MMA ösztöndíjasától

Fóris Barbara textiltervező, az MMA ösztöndíjasa, bemutatja a STAFÉTA című kiállítást a Pesti Vigadóban. Az esemény során az MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozat egyik legkiemelkedőbb alkotását láthatjuk.

A tárlat koncepciója körülveszi azt az ötletet, hogy a tagozat minden akadémikusa egy-egy művésszel együttműködve egyfajta “szellemi–esztétikai” egységbe kerül, ahol az akadémikusok továbbadják szellemi örökségüket a következő generációnak. Ezen az alkalmon 39 akadémikus és több mint 40 akadémiai tagsággal nem rendelkező képző-, ipar- és tervezőművész munkája mutat be egy pillanatképet a tagozat jelenlegi helyzetéről és jövőbeli törekvéseiről. A kiállítás középpontjában a kézműves iparművészet és a funkcionális tervezőművészet alkotásai állnak.

Az esemény kurátora Sára Ernő, az MMA-ITT tagozatvezetője, aki segít eligazodni a kiállítás sokszínű világában.

A tárlatvezetés időtartama körülbelül 60 perc, amely során részletes betekintést nyerhetünk az alkotások mögött rejlő inspirációkba és művészeti koncepciókba.

Az esemény részvételéhez előzetes regisztráció szükséges, így biztosítható, hogy minden érdeklődő számára elegendő hely álljon rendelkezésre.

A Pesti Vigadó Nonprofit Kft. gondoskodik az esemény lebonyolításáról, és lehetőséget teremt a művészetkedvelőknek arra, hogy közelebbről megismerjék az MMA Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozatának alkotásait.