Budapesti gyógyfürdők árai nem az átlagembereknek szólnak

A budapesti gyógyfürdők hosszú évtizedeken keresztül vonzották mind a helyieket, mind a turistákat. A fürdők valódi oázisokká váltak, ahol az emberek kikapcsolódhattak a mindennapi stressztől és élvezhették a gyógyító víz jótékony hatásait. Azonban, ahogyan a város fejlődik, úgy változnak az árak is, és a fürdők élménye egyre inkább a pénztárcád méretétől függ.

Az árak az egekbe szöktek

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-hez tartozó fürdők belépőjegyárai alapjaiban változtak, különösen azokban a fürdőkben, amelyek a külföldiek körében rendkívül népszerűek. A Széchenyi és a Gellért fürdők a hétköznapokon ismerős arcoknak tűnnek árban, de a hétvégéken már komolyabb terhet jelenthetnek a pénztárcáknak.

Például, a Széchenyi és a Gellért fürdőkben a szekrényes belépő hétköznap 9400 forintról 10 500 forintra emelkedett, míg pénteken és hétvégén 10 900-ról 12 000 forintra nőtt. A reggel 9 óráig váltható belépő ára is növekedett mind a hétköznapokon (7500 forintról 8400 forintra), mind a hétvégén (8700 forintról 9700 forintra).

A Rudas Gyógyfürdő esetében a hétköznapi jegy 8600 forintról 9300 forintra nőtt, míg a hétvégi jegy ára elérte a 12 200 forintot. A Lukács Gyógyfürdő esetében is láthatók emelkedő árak, a teljes árú belépő hétköznap 4800 forintról 5200 forintra, hétvégén pedig 5200 forintról 5600 forintra emelkedett.

A kivétel, amely erősíti a szabályt

Azonban, ne számítsunk mindenhol áremelkedésre. A Palatinus Fürdőben az árak változatlanok maradnak. A belépőjegyárak továbbra is a korábbi szinten maradnak, legalábbis a jelenlegi helyzet szerint.

A Zsigmondy Klubkártya megoldás lehet

Ha a család kisebb költségvetéssel rendelkezik, de mégis ki szeretné élvezni a gyógyfürdők kényeztető atmoszféráját, a Zsigmondy Klubkártya lehet a megoldás. Ezzel a kártyával 4 órás, szekrényes napi fürdőbelépőt válthatunk a Széchenyi, Gellért és Rudas fürdőkbe kedvezményes áron. A klubkártyával a hétköznapi ár 4000 forint, míg hétvégén 4500 forint. A kártya érvényességi ideje alatt naponta egyszer vehető igénybe a kedvezményes belépő, amellyel legfeljebb 4 órát tölthetünk a fürdőkben.

Tehát, bár a budapesti gyógyfürdők árai emelkednek, a Zsigmondy Klubkártya révén még mindig van lehetőség az elérhetőbb és kedvezményesebb fürdőzésre.