HelloParks: Lengyel logisztikai szolgáltató a díjnyertes maglódi csarnok legújabb bérlője

A Rohlig SUUS Logistics a legnagyobb lengyel logisztikai szolgáltató első magyarországi, közel 7000 négyzetméteres raktára a nyár közepén kezdi meg működését a repülőtér környékének meghatározó logisztikai parkjában. A HelloParks Maglód 45 ezer négyzetméteres MG3-as létesítmény rugalmas zöld megoldásokkal, hatékony és gazdaságos épületmenedzsmenttel és piacvezető műszaki megoldásokkal támogatja a bérlők operációit.

Közép- és Kelet-Európa egyik vezető logisztikai szolgáltatója, a Rohlig SUUS Logistics a HelloParks Maglód MG3 épületének legújabb bérlője. A magyar hátterű ipari ingatlanfejlesztővel kötött hosszútávú bérleti szerződés értelmében az integrált logisztikai megoldásokra specializálódott vállalat 7000 négyzetméter területet vesz bérbe magyarországi operációja új helyszínéül. A 3000 raklaphellyel rendelkező raktárat és egy rakodóterminált is magában foglaló többfunkciós logisztikai központ a cég folyamatosan növekvő hazai partneri hálózatának stratégiailag fontos színtere lesz. A SUUS szolgáltatásai a régióban túlmutatnak a raktározáson, és kiterjednek a teljes kamionos (FTL) és a kamionosnál kisebb (LTL) közúti, vasúti, tengeri és légi szállítmányozásra, valamint a projektrakományokra. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a vámszolgáltatások fejlesztésére is.

HelloParks

„A modern központ jelentősen növeli magyarországi kompetenciáinkat. Portfóliónk kiegészült a szerződéses logisztikával, beleértve a raktározást, a komissiózást és az olyan értéknövelt szolgáltatásokat, mint a társcsomagolás és a címkézés. Új beruházásunk alapanyag- és készáruraktárként, valamint disztribúciós központként is funkcionálhat Vonzó elhelyezkedése, vagyis az M0 és az M4 autópálya – az E60-as európai útvonal egy szakasza –, valamint a budapesti repülőtér közelsége lehetővé teszi, hogy mind a helyi vállalkozások, mind a globális szervezetek ellátási láncainak egyik központi csomópontja legyen. Ilyenek lehetnek többek között az autóiparban tevékenykedő cégek, amely a magyar gazdaság egyik alappillérét jelentik.”

– mondta el Molnár László, a Rohlig SUUS Logistics Hungary Kft. ügyvezetője

A ferihegyi repülőtér és számos fontos forgalmi csomópont közelsége mellett az is elsődleges szempont volt a lengyel bérlő számára, hogy folyamatosan növekvő hazai partneri hálózatát is hatékonyan képes ellátni a maglódi központi bázis, amely rugalmasan növelhető raktári és irodai terekkel rendelkezik. A CBRE szakmai támogatásával létrejött megállapodásnak köszönhetően az MG3 épületben már 27.300 négyzetméter, vagyis a terület több mint 60 százaléka bérlőre talált, köztük olyan jelentős vállalatokkal, mint az Aeroplex, a Loginvent és a WellPack. A HelloParks által alkalmazott korszerű technológia, valamint a környezetbarát és emberközpontú megoldások, mint például a raktárban a járművezetők számára kialakított pihenőterület, szintén fontos tényezők voltak a SUUS számára a döntéshozatal során.

A HelloParks Maglód második fázisaként átadott, 45 ezer négyzetméteres MG3-as raktárcsarnok elsőként érdemelte ki a BREEAM fenntarthatósági szabvány New Construction kategóriájának legszigorúbb, Outstanding minősítését a magyarországi ipari ingatlanok közül. Az elkészült épület mellett a teljes tervezési, kivitelezési és projektmenedzsment folyamatot is értékelik a New Construction kategóriában, az alapanyagok beszerzésétől, szállításától kezdve a hulladékkezelésen át egészen a beépített és felhasznált technológiákig. A vállalat korábban Magyarországon elsőként szerezett ipari ingatlan kategóriában Excellent minősítést is – a maglódi megapark mára teljesen megtelt MG1-es csarnokával – és 2023 óta egyedüliként építi valamennyi új létesítményét a legszigorúbb, Outstanding kritériumoknak megfelelve.

„Sokrétű és hosszú tárgyalási folyamatot zártunk új ügyfelünkkel, mely során a tranzakción dolgozó csapatból mindenki kivette részét a sikerből. Újabb eredményünk a reptéri régióban hatalmas öröm, és erősíti törekvésünk, hogy a HelloParks Maglód ezen alpiac a legerősebb szereplőjévé váljon. A lokáció mellett a fenntarthatóság és a rugalmas, hatékony működés biztosítása a legfontosabb bérlőink számára, mi pedig a legkorszerűbb eszközökkel szolgáljuk ki igényeiket”

– fejtette ki Bodahelyi András, a HelloParks szenior üzletfejlesztési menedzsere a megállapodásról.

A HelloParks-ról

A HelloParks egy innovatív ipari ingatlanfejlesztő és befektető cég, amely teljes körű és ügyfélközpontú megoldásokat kínál a telekfejlesztéstől kezdve az épület kivitelezésen át egészen a létesítményfenntartásig. Környezettudatos, fenntartható és minőségi műszaki technológiák ötvözésével, a vállalat olyan jövőbe mutató megaparkokat hoz létre, amelyek partnereik számára hosszú távú értéket teremtenek. Indulása óta a HelloParks már négy helyszínen, Maglódon, Fóton, Pátyon és Alsónémediben van jelen, ahol összesen 244 hektáron több mint 1 millió négyzetméter raktár- és ipari terület fejlesztésén dolgozik. Az átadott és folyamatban lévő projektek teljes fejlesztési értéke megközelíti a 455 millió eurót. A HelloParks a Futureal-csoport tagja, amely a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon.


Rohlig SUUS Logistics-ról

A Rohlig SUUS Logistics Közép-Európa egyik legnagyobb logisztikai szolgáltatója. A vállalat a logisztikai menedzsmentre és a globális ellátási láncokra specializálódott. Közúti, tengeri, légi és intermodális szállításon alapuló szállítmányozási folyamatokat, valamint szerződéses logisztikai projekteket valósít meg. A vállalat 2022-ben 509 millió eurós bevételt ért el. A szervezet jelenleg mintegy 2100 alkalmazottat foglalkoztat 7 országban, több mint 30 fióktelepen, és 350 000 négyzetmétert is meghaladó raktárterületet kezel.