Krumpello: Megkóstoltuk a töltött krumplit, ami új ízt ad a hazai street food-piacnak

Rohanó világban élünk, így nem csoda, hogy a street food-piac 2024-ben is töretlenül virágzik – és úgy tűnik, képes a megújulásra is. A Krumpello csapata héjában sült, töltött krumplijaival igyekszik a “műfajt” megreformálni, és azok számára is alternatívát kínálni, akik már unják a hot dogokat és a különleges hamburgereket.

A street food a modern kor embere számára nem ismeretlen fogalom. Bár a kifejezésről a legtöbb embernek különleges hamburgerek tömkelege, a hot dog és a sült krumpli jut eszébe, a többnyire nagyvárosok utcáin, szabadtéri rendezvényeken és fesztiválokon megtalálható street food truck-ok olykor más, egészen izgalmas kulináris kalandokra is hívogatnak. Ilyen különleges vállalkozás a Krumpello, mely egy önmagában is népszerű étel, a krumpli újragondolt változatával igyekszik egy-egy falatra elcsábítani az arra járókat.

Krumpello

A recept egyszerű(nek tűnhet): végy egy alapvető élelmiszert, de sokak kedvence is, süsd-, majd töltsd meg csupa finomsággal, és élvezd az elégedett vendégek mosolyát. A Krumpello héjában sült, kívül ropogós, belül pedig selymesen krémes burgonyái egyszerűségükben nagyszerűek. Nem csupán laktatóak, de a krémes töltelékek ellenére is maszatmentesen fogyaszthatóak, ráadásul valóban eltelítenek, így kiválóak nyáresti szabadtéri vacsorákhoz, de bulik előtt, vagy épp után is.

A kínálatuk világkörüli útra repítheti a visszatérő vendégeket, hiszen a készítők a kreatív töltelékekkel számos nemzet konyháját igyekeznek megidézni. A Mexican Melissa taco fűszerekkel, kukoricával és stílusosan nacho chipsszel nyúlt valódi dél-amerikai ízélményt, a Greek Grigoris pedig gyros-fűszerkeverékkel és házi tzatziki-szósszal hozza el Görögországot kis hazánkba. A keletre vágyókat a mangó, a curry és persze a krumpli találkozása kalauzolja el képzeletben Indiába, míg az Italian Imelda az olasz-, a Hungarian Hédi pedig a magyar konyhától kölcsönzött ízekkel operál.

Krumpello

A mi választásunk az American Archerre esett, amely a rejtélyes nevet viselő “titkos szósszal”, a bbq-val és a savanyított hagymával – nem meglepő módon – az USA ízeit “mímeli”, meglehetősen ügyesen. A Krumpello sült-töltött burgonyája után valóban nem maradtunk éhesek, sőt, ha nem járna a csomaghoz evőeszköz is, valószínűleg mind a tíz ujjunkat megnyaltuk volna, ugyanis az ízek sem hagytak maguk után kívánnivalót. Hiányérzetünk csupán egyetlen dologgal kapcsolatban maradt: a Krumpello krumplijai egyelőre nem érhetőek el növényi sajtos, laktózmentes verzióban. A csapat természetesen odafigyel a külön kérésekre, és sajtok nélkül is szívesen készítik el bármelyik finomságukat, valójában azonban, bár a kreatív különlegességek így is nagyon finomak, a laktózérzékenyek nem a teljes ízélményt tapasztalják meg.

Krumpello

Összességében egy Krumpello-krumpli bizony megéri az árát (leginkább azok számára, akik ételintolerancia nélkül élik mindennapjaikat): valóban laktató, ínycsiklandozó, és különleges, mégis ismerős élményt nyújt, miközben tökéletesen váltja ki a mára már klasszikusnak számító gyorskajákat. Nyáron a legnagyobb fesztiválokon is találkozhattok velük, hiszen ott lesznek a Tiszató-feszten, a Művészetek Völgye Fesztiválón, a FEZEN-en és a Szigeten is, így érdemes benézni hozzájuk, ha street food-rajongóként a hamburgernél, hot dognál, vagy “egyszerű” sült krumplinál valami különlegesebbre vágynátok.