MURDERESSES: újabb magyar kötődésű sorozat érkezett a Netflixre

A svéd Viaplay streaming szolgáltató műsorfolyama után mától a Netflxen is követhetik a sorozat rajongók az egyik legsikeresebb lengyel krimi szerzőnő, Katarzyna Blonda könyvéből készült bűnügyi sorozatot. A Murderesses című, hat részes széria a budapesti székhelyű Paprika Studios gyártásában készült Erdős Ákos és Kristoffer Rus producerek irányításával.

Murderesses

A sorozat történetének középpontjában egy magas rangú rendőrtiszt rejtélyes eltűnése áll, amelynek ügyét lánya, Karolina (Maja Pankiewicz) a fiatal, nagyszájú és szintén ambiciózus kerületi rendőrnő próbálja megoldani, aki bízik abban, hogy az őt személyesen is érintő különleges ügy megoldásával nem csak háborgó lelkiismeretét nyugtathatja meg, de egyben gyorsabban előre is juthat majd a rendőrségi hierarchiában.v
A fiatal nő eltökélt szándéka, hogy megtalálja a vele bonyolult kapcsolatot ápoló édesapját és mindenáron kiderítse, mi történt vele – annak árán is, ha ehhez törvényes és morális szabályokat kell áthágnia. Munkáját azonban nagyban nehezíti, hogy abban a többi családtagja szinte alig támogatja – neki pedig rá kell döbbennie, hogy az apjáról alkotott idealizált képének csak nagyon kevés köze van ahhoz a valósághoz, ami az emlékeiben létezik. A múltat feltáró nyomozás során a rendőrnőnek nem csak múltjával és apja emlékével kell megküzdeni, de azzal a mindent átszövő korrupciós hálózattal is, amelyekre a határokat átlépve bukkan.

A váratlan és izgalmas fordulatokban bővelkedő „Murderesses” nem csak a bűncselekmények, bonyolult intézményi korrupció, intrikák és cselszövések, de az hétköznapi erőszak világáról, a rendőri munkáról és a börtönrácsok mögötti valóságról is reális képet nyújt.
A sorozat főszerepeiben Maja Pankiewicz, Izabela Kuna, Eliza Rycembel és Tomasz Schuchardt látható. Az összes epizódot Kristoffer Rus rendezte, a forgatókönyvet pedig Wiktor Piątkowski írta Joanna Kozłowska és Katarzyna Kaczmarek közreműködésével. A teljes sorozat rendezője és producere Kristoffer Rus, a Paprika Studios lengyel irodájának vezetője volt, a sorozat társ-producere pedig Erdős Ákos, a budapesti székhelyű vállalat vezérigazgatója volt.