Végre kiderült, mit keres Denzel Washington az új Gladiátor-filmben

A következő hetekben befejeződhet az új Gladiátor-film forgatása, ami a nagy hollywoodi színészsztrájk miatt szaladt félbe, és Ridley Scott rendező nekiállhat vágni a teljes felvett anyagot.

Közben lassan tisztázódik, milyen szerep jut Denzel Washingtonnak. Azt eddig is tudni lehetett, hogygladiátor nagyon fajsúlyos figurát alakít. A film új főhőse Lucius (Paul Mescal), aki a 2000-es film kisfiújából érett politikussá és harcossá fejlődött, célja a birodalom megreformálása.

Mellette fontos szerep jut a Washington által megformált egykori gladiátornak, az érdemei elismeréseként felszabadított rabszolgának. A karakter neve még nem ismert, de már lehet róla közelebbit tudni: a ScreenRant szerint úgy tűnik, hogy két korábbi szereplőből gyúrták össze. Egyfelől a legutóbb Russell Crowe által játszott Maximusból, az eredeti gladiátorból, másrészt Proximóból, akit az akkori forgatás idején elhunyt Oliver Reed játszott. Utóbbi szintén felszabadított rabszolgaharcos volt – aztán tapasztalatait kamatoztatva gladiátorképzőt és gyümölcsöző fegyverkereskedő hálózatot működtetett. Washington karaktere valószínűleg hasonló nyugállományú harcos lehet a folytatásban, aki a korrupt birodalom ellensége, és nem csekély katonai erőt tud mozgósítani céljai elérése érdekében: a ScreenRant elképzelése szerint Luciust támogatja majd cselszövéssel és amikor kell, nyers erővel.
(Gladiator 2 – hazai bemutató: 2024. november 21.)